Erfaren säkerhetsanalytiker till branschledande bolag

Erfaren säkerhetsanalytiker till branschledande bolag

Detta är en möjlighet för dig som har arbetat på strategisk nivå med säkerhetsfrågor och som är samhällspolitiskt intresserad att få arbeta för Sveriges säkerhet. Du kommer agera expert/projektledare inom analys och åtgärder kopplat till säkerhetsskyddslagen och hjälpa säkerhetskänsliga verksamheter att skydda sig mot spioneri, sabotage och andra brott som är av betydelse för Sveriges säkerhet. I denna roll erbjuds du en möjlighet att förvärva ny kunskap inom ett högaktuellt område, samtidigt som du får bidra med expertis hos ett branschledande bolag inom revision, skatte- och affärsrådgivning.

Information om uppdraget

Cyber Security har aldrig någonsin varit viktigare än vad den är i dagens samhälle och sedan den nya säkerhetssskyddslagen trätt i kraft har behovet av expertis inom området ökat. Därför är vår kund i behov av en erfaren kollega inom området som ska arbeta med säkerhetsskydd gentemot organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Det är ett krav att du arbetat med säkerhet på en högre nivå sedan tidigare för att du snabbt ska kunna sätta dig in i arbetet, samt för att kunna handleda juniora kollegor.

Du erbjuds
  • En möjlighet att förvärva samt bidra med kunskap inom Cyber Security
  • Möjlighet att arbeta för ett säkrare samhälle
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om [vårt konsulterbjudande]( Heltid: https://www.academicwork.se/jobbsokande/konsult .

Arbetsuppgifter

I rollen som säkerhetsanalytiker hjälper du organisationer med höga skyddsvärden att göra säkerhetsskyddsanalyser av deras verksamhet, samt tar fram planer för att upprätta ett ändamålsenligt säkerhetsskydd. Du agerar expert på säkerhetsskyddslagen och dina kunder består därmed av spännande verksamheter inom såväl offentlig verksamhet som näringslivet.

Tillsammans med en eller flera juniora kollegor ansvarar du för att leda leveransteamet samt identifiera om/hur era kunder omfattas av säkerhetsskyddslagen och vilka åtgärder som bör vidtas. Vid behov av annan säkerhetsskyddsrådgivning kommer du exempelvis ge stöd vid upprättande av systematiskt skyddsarbete. Vidare ingår det i dina arbetsuppgifter att bland annat hålla workshops inom området, tillsammans med dina kunder.

Vi söker dig som

Har minst tre års erfarenhet av säkerhetsbranschen, var du haft en högre befattning

Har erfarenhet från verksamhet med högre skyddsvärden (exempelvis inom myndighet eller relevant bransch inom näringslivet)

Har erfarenhet som ger dig verktyg att förstå säkerhetsskyddslagen och hur den ska tolkas, analyseras och tillämpas

Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Har god systemvana och med enkelhet tar dig an nya system

Har svenskt medborgarskap

Genomgå en godkänd säkerhetsprövning

Det är meriterande om du:

Har arbetsrelaterad erfarenhet av säkerhetsskyddslagen

Har erfarenhet av arbete inom samhällsviktig och/eller säkerhetskänslig verksamhet

Har kunskap inom andra regelverk/lagar så som GDPR och NIS-direktivet

Du har goda ledaregenskaper och är som person:

Strukturerad och ansvarstagande

Analytisk

Kommunikativ

Noggrann

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Långsiktigt, heltid
  • Placering: Stockholm
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se