Erfaren projektledare till Tieto!

Erfaren projektledare till Tieto!

Har du en gedigen bakgrund inom projektledning och söker efter nästa utmaning? Då kan detta vara nästa steg i karrären för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektledare till Tieto och avdelningen Technology Services.

Tieto utgår från ett starkt nordiskt arv och kombinerar global förmåga med lokal närvaro. Bolaget sysselsätter över 14 000 experter i cirka 20 länder och arbetar för att omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort.

Avdelningen Technology Services arbetar tillsammans med de 100 största kunder i Sverige och utomlands, främst inom bank och finanssektorn. Teamet består av totalt 23 st projektledare i som alla har en gedigen erfarenhet och arbetar tillsammans för att skapa det bästa möjliga resultat för både Tieto och kunderna samtidigt som de har roligt ihop.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare på Tieto kommer du arbeta i olika typ av komplexa projekt såsom transitering-, transformationsprojekt eller andra systemprojekt. Du kommer vidare att:
 • Arbeta nära Tietos kunder och kundteam
 • Agerar som ledare och är ansvarig för projektet där man rapporterar till styrgrupp
 • Arbeta i team nära våra arkitekter, tekniska experter och andra erfarna projektledare.
Tjänsten passar dig som vill utvecklas i din projektledarroll men redan är en god förhandlare, har ett analytiskt angreppsätt och driver proaktiva och innovativa förslag till verklighet.

Vi söker dig som
 • Relevant högskoleutbildning eller kompetenser/erfarenheter som kan bedömas likvärdiga
 • Minst 5 års erfarenhet av projektledning av stora och komplexa projekt
 • Erfarenhet från minst 3 projekt inom såsom transitering/transformationsprojekt eller
 • Kunskap inom projektmetodik såsom PPS, PROPS, PEJL och/eller RUP
 • Erfarenhet av att leda workshops och/eller andra projektrelaterade teamaktiviteter
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av projekt åt offentlig sektor, statliga myndigheter eller bank och försäkringsbolag är en merit.
 • Är certifierad inom projektledning och/ eller inom IT-säkerhet
Som person är du strukturerad och kan planera, organisera och leda projektet på ett relevant och effektivt sätt. Vidare ser vi att du besitter en kommunikativ förmåga och kan presentera komplexa lösningar på ett enkelt och pedagogiskt sätt samt har en god förståelse för affärs -och kundrelaioner. Sist med inte minst har du ett självständigt arbetssätt där du kan prioritera ditt arbete mellan flera olika uppdrag.

Övrig information
 • Start: Flexibel start beroende på uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Värtahamnen, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto är ett av Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. De verkar på global nivå inom produktutveckling samt via globala leveranscenter och levererar IT-tjänster inom en rad olika branscher. Deras mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa möjligheter för deras kunder att transformera sina verksamheter. De tror på utveckling och resultat som märks samt ett kundorienterat fokus i sina utvecklingsprocesser och samarbeten.