Erfaren Redovisningsekonom till världsledande börsbolag!

Erfaren Redovisningsekonom till världsledande börsbolag!

Är du en erfaren redovisningsekonom som nu söker en ny utmaning och vill tillhöra ett världsledande börsbolag? Vill du dessutom få erfarenhet i en internationell miljö? Vår kund söker en driven och självgående person för en tjänst som redovisningsekonom med tidigare erfarenhet inom området! Vi jobbar med löpande urval så sök tjänsten redan idag! Tjänsten är på ett internationellt bolag och vi önskar därför att du skickar in ditt CV på engelska.

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en erfaren redovisningsekonom till ett världsledande börsbolag. Förutom att vara ett av världens mest kända börsföretag, är vår kund också en av världens största leverantörer av tekniklösningar till börs och clearing houses runt om i världen. Detta är en stor möjlighet att vara en del av ett av de mest innovativa teknikföretagen i världen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kunden. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig ett år framåt, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du arbeta i ett team med 7 andra medarbetare. Teamet täcker all accounting för Sverige och Norge. Man kommer i rollen ha ett redovisningsansvar för ett visst antal företag som tillhör koncernen. Ansvar över månadsbokslut och årsbokslut kommer att ligga i ens ansvar.

Du kommer i rollen även att:
 • Se till att koncernstandarder och redovisningsprinciper används i grupprapportering
 • Förbereda finansiella rapporter till styrelsen efter behov
 • Sitta med månatlig avstämning och löpande bokföring av konton
 • Framtagande av lokala lagstadgade rapporter (årsredovisningar etc.) och andra rapporter, när så är nödvändigt
 • Kontinuerligt arbeta med förbättringar inom finansorganisationen
 • Möjlighet att självständigt samordna och driva finansierade projekt
Tjänsten passar dig som är en självgående och erfaren redovisningsekonom som nu söker efter en ny och spännande erfarenhet. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet på ett stort internationellt bolag.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom ekonomi, alternativt erfarenhet som motsvarar detta
 • Har minst 5 års arbetslivserfarenhet, samt arbetat som redovisningsekonom i tidigare roll
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, med krav på god engelska då detta är bolagets koncernspråk
 • Har goda kunskaper i MS Office och Excel
Det är meriterande om du:
 • Tidigare har arbetat i ett redovisnings- eller revisionsbyrå
 • Har arbetat med redovisning på ett mindre bolag tidigare
Som person är du flexibel och kommunikativ i ditt arbete, då man kommunicerar med flertalet kunder och kollegor i rollen. Vi ser även att du har ett problemlösande tänk och arbetar strukturerat i ditt arbete då man kommer att sitta med flertalet varierande arbetsuppgifter.

Övrig information
 • Start: I mitten av mars
 • Omfattning: Heltid, 1 år
 • Lön: Enligt Överenskommelse
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Viktigt att du skickar in ett cv på engelska.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork