Erfaren IT-projektledare till välkänt försäkringsbolag

Erfaren IT-projektledare till välkänt försäkringsbolag

Har du några års erfarenhet av IT-projektledning och letar efter nya spännande utmaningar? Då kan du vara den vi söker! I denna roll får du tillsammans med en styrgrupp koordinera införandet av en gemensam lösning för redovisning och rapportering. Här får du chansen att vara en del av ett intressant projekt där du kan göra stor skillnad för vår kund!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu, för vår kunds räkning, en IT-projektledare med inriktning mot utveckling. Vi söker dig som kan driva förändring och som inte är rädd för att ifrågasätta det gamla för att skapa nytt. Du är nyfiken i ditt sätt att hitta nya vägar att göra saker på och trivs i en bred roll med varierande arbetsuppgifter.

Under hösten kommer vår kund driva igenom ett omfattande och komplext projekt och söker nu någon som kan samordna och driva detta framåt. I denna roll kommer du arbeta i grupp och även ha kontakt med andra intressenter inom projektet.

Här erbjuds du en trygg arbetsgivare med brett utbud av personalförmåner inom bank och försäkring samt en generös friskvård. Det finns stora möjligheter till utveckling inom företaget och att kliva vidare mot bank och finans!

Du erbjuds
 • Möjligheten att påverka och göra stor skillnad för vår kund
 • Ett roligt och givande projekt
 • Möjlighet att knyta värdefulla kontakter inom bolaget
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Vår kund kommer under hösten etablera en gruppgemensam lösning för redovisning och rapportering för alla bolag inom gruppen. Initialt kommer du upprätta ett gemensamt systemstöd för huvudbok och kringliggande funktionalitet. Din uppgift är att projektera, koordinera, hålla ihop och driva denna leverans. Arbetet kommer bland annat innefatta:
 • Samla ihop kravbilder och formulera underlagen för RFI och RFP
 • Beslutsfattande angående teknologiska vägval
 • Starta upp och driva upphandlingen
 • Implementering och utrullning av produkten
 • Kontakt med olika aktörer inom företaget
Vi söker dig som
 • Erfarenhet av IT-projektledning och implementering av ekonomisystem
 • Erfarenhet av upphandling av IT-system för att stödja finansiell redovisning och rapportering
 • Goda kunskaper om huvudbok och kringliggande funktioner
 • Kunskap om finansiella processer inom redovisning och rapportering samt reskontror, fakturasystem, anläggning och konsolidering
 • Erfarenhet av arbete i en agil organisation under uppbyggnad och kunskap kring att balansera en hybridmodell
Det ses som meriterande om du har erfarenhet från bank- eller försäkringsverksamhet.

Övrig information
 • Start: Augusti
 • Omfattning: Heltid, 6 månader (chans till förlägning)
 • Placering: Östermalm, Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se