Erfaren Business Controller till Samsung

Erfaren Business Controller till Samsung

Har du goda kunskaper och erfarenheter från rollen som controller eller vill ta nästa steg i din karriär, se hit! Som person är du lösningsorienterad, gillar att ta ansvar samt har en god kommunikationsförmåga. Sök redan idag, urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

I denna roll kommer du att vara del av ett team på 9 personer och stötta upp produktdivisionen. Du kommer att ha tät kommunikation med andra viktiga nyckelpersonen i organisationen som VP:s, CFO:s, Account Managers men även andra områdesexperter såsom produktchefer och systemutvecklare.

I rollen som Business Controller är din huvuduppgift att stödja processen att optimera försäljningen, hitta kostnadseffektivitet och förbättra vinsten. Du förväntas kontrollera kostnaderna för investeringar gentemot marknad och kunder, förbättra relaterade processer och verktyg, tillhandahålla rapporter och analyser och vara spindel i nätet för att stödja olika intressenter.

Du erbjuds
 • En tjänst som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din roll som Business Controller
 • Möjligheten att jobba på ett dynamiskt företag med stora utvecklingsmöjligheter
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att arbeta nära företag och ledning, för att möta det gemensamma målet att förbättra verksamhetens resultat genom optimerad kommersiell struktur och investeringar. Du kommer att tillhandahålla budgetkontroll och stödja beslutsfattande utifrån business controllers perspektiv, och se till att policyer och processer följs.

Vidare kommer du att:
 • Kontrollera budget
 • Säkerställa att prognosen återspeglar förväntade kostander
 • Säkerställa periodiseringsnivåer
 • Utföra analyser och ge processvägledning till organisationen
 • Koordinera olika förbättringsprojekt, såsom kvartalsvisa prisplanering
Vi söker dig som
 • Avslutad eftergymnasial utbildning på Universitet ex. kandidat inom företagsekonomi , civilekonomexamen eller motsvarande.
 • Har tidigare relevant erfarenhet från Business Controlling, Finance Partnering eller från en liknande roll. (gärna 3+ år)
 • Mycket goda kunskaper i engelska samt svenska , både i tal och skrift
 • Har utmärkta kunskaper i att arbeta i Excel och PowerPoint
 • Bra förståelse för system och datauppsättningar
Det är meriterande om du har god systemvana inom SAP och kunskap inom andra nordiska språk eller koreanska.

Som person ser vi gärna att du är analytisk och noggrann, strukturerad, affärsorienterad och har stor kommunikationsförmåga. Du kan se både helhet och detaljer och kan koppla ihop olika perspektiv. Du lär dig snabbt, gillar att driva effektivitet och förbättringar och har ledarskapsförmåga för att övertyga andra om förändringar.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med chans till förlänging
 • Placering: Kista
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Samsung är ett dynamiskt företag som befinner sig i en snabbrörlig bransch, på grund av detta finns det stora och många möjligheter att växa och utvecklas! Samsung arbetar efter en vision om att leverera världens bästa produkter och tjänster. De arbetar med hemelektronik, IT och Mobilkommunikation samt andra enhetslösningar. Med många framgångar inom elektronikverksamheten har de erkänts globalt som en teknologisk branschledare och rankas nu som ett globalt varumärke bland topp 10.