Eniro söker en analytiker

Eniro söker en analytiker

Är du en driven analytiker som trivs med att arbeta i en bred och varierad roll? Här kommer du att analysera och rapportera data för att optimera Eniro och deras digitala marknad framåt. Låter detta intressant? Läs vidare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Eniros räkning en analytiker. I rollen kommer du att agera som ett stöd för olika avdelningar så som IT, marknad och ansvara för hela värdekedjan inom analysarbetet, det vill säga vara med från början till slut med att ta fram data, bearbeta data, göra analyser och skapa rapporteringar.

Eniro är ett ledande svenskt sökföretag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget aggregerar, filtrerar, organiserar och presenterar lokal information. Sverige är bolagets största marknadsområde. Digitalt sök, som inkluderar intäktskategorierna Desktop, mobilt sök och kompletterande digitala marknadsföringsprodukter, är Eniros största intäktskategori. Under 2017 har Eniro utvecklat verksamheten till att hjälpa små- och medelstora företag med sin digitala marknadsföring. Här kommer det att vara dina analyser och förbättringsförslag som kommer vara det som ligger till grund för att optimera Eniro och den digitala marknaden framåt!

Stämningen på Eniro påminner om ett start-up bolag där du får mycket frihet under ansvar där man i teamet ställer upp för varandra och har kul på jobbet! Rollen är en del av Eniros Sales & Marketingenhet där du kommer att jobba i ett nordiskt team där mycket kommunikation sker mellan de olika länderna, både genom resor och via videomöten. I tjänsten ingår det därför resor till de nordiska länderna, dessa sker cirka en gång i månaden. I tjänsten kommer att rapportera till Roger Milton, Head of Sales Analysis.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Analysera, dra slutsatser, sammanställa och presentera samt komma med rekommendationer för vägval/inriktning
 • Optimering och automatisering av processer inom verksamheten
 • Delta i projekt både i och utanför organisationen samt vara länken mellan IT och övrig verksamhet
 • Delaktig i ledningsrapportering
Du kommer att arbeta med flera projekt parallellt med varandra och får samarbeta med flera olika personer och avdelningar för att komma framåt. I rollen kommer du få mycket frihet under ansvar och få vara med och sätta din prägel på hur säljanalysen ska se ut framåt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av Eniro.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Har ett teknisk intresse och trivs med att arbeta analytiskt
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har kunskaper inom Oracle, Qlik,, PLSQL, SQL, VBA, Excel och Power Point
Det är meriterande om du har har en relevant högskole- eller universitetutbildning och erfarenhet av enklare programmering.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är driven och har intresset för att hitta, hantera och bearbeta data genom hela värdekedjan från början till slut. Som person är du analytisk och ansvarstagande och har en förmåga att driva ditt egna arbete framåt. Du är en lagspelare som trivs att arbeta med andra och som förstår vikten av att leverera mot satta deadlines. Vidare tror vi att du är resultatinriktad i ditt arbetssätt och att du agerar utåtriktat och bekvämt i sociala sammanhang.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: På Eniros huvudkontor i Kista
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Eniros önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Kontaktuppgifter: Johanna Olsson 08-120 523 40 , Joanna Medner
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på Academic Work
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetssäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm.