En helt vanlig tjänst som Security Operations Engineer till Nexus, eller?

En helt vanlig tjänst som Security Operations Engineer till Nexus, eller?

Nexus är ett av Sveriges högst meriterade företag inom IT-säkerhet och tekniska säkerhetslösningar. Vad gör en Security Operations Engineer tänker du? I rollen som SOE kommer du arbeta med tjänsteleveranser av Nexus egenutvecklade security-produkter som säkrar både människor och IoT enheter. Du kommer ha en rådgivande roll mot kund och produktteamen för att hitta de bästa möjliga lösningarna för dem. Läs mer här:

Information om uppdraget

Teamet Managed Services består i dagsläget av tre personer som ansvarar främst för tjänsteleveranser av Nexus egenutvecklade produkter. Det rör sig bland annat om deras Smart ID concept för att säkra digitala resurser för människor eller IoT enheter. All produkt information finns online här: https://doc.nexusgroup.com/

Teamet jobbar med många spännande kunder, bland annat med biltillverkare för deras satsning på högre säkerhet i bilar och i kommunikationen med omgivningen, eller med leverantörer av laddningsstationer för elbilar, men också banker och myndigheter.

Det handlar ju inte bara om den rådgivande rollen, det förstod du säkert? Inte nog med att det är en varierande och flexibel roll så är den även tekniskt krävande, där man jobbar nära produktteamen. Du behöver förkunskaper från utbildning och arbete, men du kommer samtidigt ha möjlighet att lära dig mycket mer om de specifika teknikerna i den här rollen.

Academic Work söker en Security Operations Engineer till Nexus. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nexus.

Arbetsuppgifter

Tidigare skrev vi att det var en bred roll, men vad innebär det rent krasst? Det är svårt att beskriva hur en vanlig arbetsdag kommer att se ut då det är så pass varierande. Du kommer att kommunicera med Nexus anställda, partners och kunder både inom och utanför Sveriges gränser och se till att de får lösningar som passar deras verksamheter. Uppstår problem i den tekniska miljön kommer du agera incident manager och du kommer ha beredskap cirka en gång i månaden. Nexus vill använda moderna verktyg, de gillar automation, och jobbar gärna med hybrid cloudlösningar som försäkrar en snabb leverans, funktionsvänlig och säkerhetsanpassad kundmiljö. De stöder tex integration av andra tjänster för helhetsleverans från Nexus som digitala signaturer vilket är en cloud tjänst från Nexus.

Det rör sig om en rad olika tekniker inom Public Key Infrastructure (PKI) för att kostnadseffektivisera säkra metoder för implementationer, kryptering och andra säkerhetslösningar som federationer och mobil inloggning. Du kommer delta som tekniskt stöd i olika utvecklings projekt samt utveckla arbetsrutiner kring kunderna, miljöer och projekt. Vi använder ofta Hardware Security Modules (HSM) i våra lösningar.

För att passa in i det här teamet på Nexus är du en social person som gillar att ha kul på jobbet. Det är faktiskt något som inte alla gillar. Vad gör att man har kul på jobbet då? Jo i Managed Services-teamet är det en balans mellan professionellt och hårt arbete i kombination med en skämtsam stämning och humor. Torr humor skulle en del säga, med en blandning av högt och lågt. Är du är en fena på ordvitsar kommer du passa perfekt! Utöver att det här är en hårt arbetande grupp människor så stöttar de varandra, umgås på luncher och tillbringar en hel del tid med varandra utanför jobbet.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildnign inom systemvetenskap, informationssäkerhet, IT eller liknande, alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet
 • Har grundläggande kunskaper inom Windows Server eller databaser inom SQL eller Linux
 • Har minst ett års erfarenhet av drift, systemadmin eller utveckling
 • Har mycket goda kunskaper inom det svenska och engelska språket då du kommer att jobba mot kunder som talar båda språken
Det är meriterande om du har en torr humor, men det har vi redan sagt. Den meriterande listan kan utöver det göras ganska lång då rollen är så pass bred. Men har du kunskaper eller erfarenheter inom IAM, PKI, Java, scriptspråk eller andra europeiska språk är det stora plus.

Nexus lägger stor vikt vid din personlighet och informella kompetenser.
Som person är du engagerad, lättsam och gillar att skratta tillsammans med kollegor. Du är strukturerad och har en mycket god förmåga att planera ett projekt från start till mål, sätta upp deadlines och kvalitetssäkra längs med vägen. Du tar ansvar för ditt eget såväl som för projektgruppens arbete. Du ser vilka aktiviteter som måste göras innan de efterfrågas och stöter du på ett problem bryter du ner det och jämför olika lösningsförslag. Du har en stark kommunikativ förmåga när du uttrycker dig i tal och skrift, exempelvis vid framtagandet av tydlig dokumentation med samarbetspartners utomlands.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Beredskap: En gång i månaden
 • Placering: Telefonplan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nexus önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen..
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenskägda Nexus Group