Elkraftsingenjör till spännande produktutveckling!

Elkraftsingenjör till spännande produktutveckling!

Vill du vara en av ett gäng eldsjälar som utvecklar framtidens innovativa teknik för laddning av elbilar? Vi söker just nu efter en elektronikingnjör inom elkraft som trivs att arbeta i en bred roll där du arbetar teoretiskt, praktiskt och testar det du själv är med och uvecklar. Det viktigaste för rollen är att du är självgående, problemlösande och trivs att samarbeta med andra tekniknördar, men vi tror också att du har pluggat elektronik och har bra koll på kraftelektronik. Här får du chansen att arbeta med elektronikutveckling av en miljöfrämjande lösning, samtidigt som du får meriterande erfarenheter. Du får ett utvecklade arbete samtidigt som du bidrar till företagets mål att skapa bättre miljö och hållbara samhällen - och det känns ju helt klart som en vinst för oss alla!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en elektronikingenjör inom elkraft.

Vår kund är ett företag som utvecklar system för att mata fordon med elektricitet under färd för att ta bort de begränsningar som uppkommer av att använda batterier. Företagets vision är att denna teknik på sikt ska implementeras i större skala som en miljö- och kostnadsbesparande lösning. Företaget har fått en stor framgång i att få uppdraget att bygga en testbana på två kilometer mellan Arlanda och Rosersberg, som de är i full färd med, och behöver nu en till elektronikingenjör till sin organisation.

Du erbjuds
 • Företaget består i dagsläget av ett litet team som arbetar nära och sammansvetsat med målen och visionen. Detta bidrar till att du får en snabb helhetsbild av projektet och får komma i kontakt med alla delar av projektet.
 • Företaget har korta beslutsvägar och det innebär att du kommer få arbeta med mycket frihet under ansvar, med stort utrymme för att få bidra med egna idéer.
 • Få meriterande erfarenheter inför framtiden, företaget och lösningen har även i takt med sin framgång väckt medial uppmärksamhet. Detta vill du ha på ditt CV!
Start på uppdraget sker omgående och är inledningsvis på sex månader med chans till förläning. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Att arbeta på ett mindre företag gör att du får en bred och varierad vardag där du snabbt ser resultat i ditt arbete. Du kan bland annat räkna med att du får:
 • Arbeta både teoretiskt och praktiskt och testa det du utvecklar
 • Ta fram högeffektiva kretsar för att ladda fordon och även få chans att testa detta live på Demovägen på Arlanda, även om mestadels av arbetstiden kommer spenderas på kontoret i Solna
 • Arbeta med reglerteori, utveckling, programmering i FPGA (eller motsvarande), systemkonstruktion, provning och idrifttagning
Vi söker dig som
 • Har ett stort teknikintresse
 • Har en eftergymnasialutbildning inom elektronik
 • Har erfarenhet inom kraftelektronik
 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska då båda språken används dagligen
Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av reglerteori, systemkonstruktion, provning och idrifttagning. Samt om du har kunskap i FPGA- programmering (eller motsvarande). Det är även ett plus om du har B-körkort så att du självständigt kan ta dig till demovägen på Arlanda (bil finns att låna av vår kund).

Som person är du:
 • självgående och kan driva ditt arbete framåt
 • social och trivs att samarbeta med andra
 • duktig på att lösa problem
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, inledningsvis sex månader med chans till förlängning
 • Placering: Mestadels på kontoret Solna men du kommer även få åka till demovägen på Arlanda
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se