Elektronikingenjör till Envirotainer

Elektronikingenjör till Envirotainer

Från San Francisco till Salvador till Seoul, människor världen över förväntas idag leva långa och hälsosamma liv och läkemedel behöver nå alla delar av jordklotet. Envirotainer säkerställer att temperaturkänsliga läkemedel går från där de produceras till patienten på ett säkert sätt och tillsammans arbetar de för att möta sina kunders behov av innovativa och pålitliga lösningar - tillgängliga från vilken plats som helst till vilken destination som helst. Har du ett intresse för såväl människor som teknik och letar efter ett företag i framkant? Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Envirotainer grundades 1985 och har idag mer än 6000 aktiva temperaturkontrollerade containrar världen över. De fraktar dagligen miljontals doser läkemedel för alla typer av läkemedelstillverkare och täcker idag över 2000 farmaceutiska handelsfält i över 100 länder och 300 flygplatser. De är nu inne i ett intensivt utvecklingsskede med fokus på att fortsätta växa de kommande åren, därav söker de nu en elektronikingenjör till deras Climate & Control-team till R&D-avdelningen i Rosersberg, norr om Stockholm. Du kommer ingå i ett team med fem andra ingenjörer inom elektronik och mjukvara samt ett antal konsulter och du rapporterar till Head of Climate & Control.

En hälsning från din framtida närmsta chef

"Hej! Jag heter Paul och är chef för vårt design-team Climate & Control, d.v.s. det område som ansvarar för alla aktiva komponenter i våra produkter. Jag anslöt till Envirotainer i Augusti 2020 och innan dess har jag varit konsult i samma position sedan april 2019. Valet att gå över från konsultrollen till en fast anställning var given för mig. Från dag ett kände jag mig välkommen in i ett utvecklingsteam som kännetecknas av hög kompetens, stor innovationskraft och en stor förmåga att lösa tekniska utmaningar tillsammans. Känslan var att direkt när jag hade frågor så fanns det hjälpsamma kollegor som hjälpte mig på traven.

Det finns helt enkelt ett stort driv i organisationen att finna lösningar som möter de högt ställda krav som våra kunder, vår marknad och vår speciella tekniska tillämpning kräver. Jag kan lova att du hos oss kommer finna stimulerande tekniska utmaningar samtidigt som du har ett stort gäng erfarna ingenjörer att luta dig emot. Kort och gott ett företag och team att trivas i och vara stolt över!"

Du erbjuds
 • En möjlighet att arbeta med något mycket samhällsviktigt - Här är du med och utvecklar teknik som säkrar medicintransporter och räddar liv över hela världen.
 • En möjlighet att arbeta i en bred roll i ett växande företag - Du kommer att ha stor påverkan på din egen utveckling, allt från exempelvis val av specifika utbildningar/kurser, skugga en kollega i labbet eller vara med i projekt som bidrar till din kompetensutveckling inom olika områden.
 • En inkluderande och prestigelös arbetsmiljö - Arbetsplatsen kännetecknas av att man samarbetar och umgås över avdelningsgränserna. Du kan alltid kan räkna med att kollegor ställer upp och kommer med vägledning vid frågor och funderingar.
 • Envirotainer är ett ekonomiskt stabilt företag med en sund affär och en stark ställning på världsmarknaden.
Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med Lead Design Engineer som arbetsleder och stöttar upp vid frågor och funderingar. Rollen är bred och innebär exempelvis att föreslå designändringar, ta fram designspecifikationer, göra CAD-ritningar samt test och verifikation. I bottenvåningen av kontoret finns även ett labb där du kommer att spendera mycket av din tid.

Du kommer också exempelvis
 • Definiera, specificera och utveckla elektronikdesign för precisionsklimatkontroll och energihantering
 • Analysera systemkrav och stötta R&D och leverantörer med kravförtydliganden
 • Granska och säkerställa efterlevnadsdokument, konstruktions- och underhållsdata inom elektronikområdet
 • Konsultera och stötta upp vid frågor rörande elektronikdesign, exempelvis genomföra undersökningar, RCA och andra analyser vid behov
Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis elektronik, mekatronik eller liknande
 • Har något eller några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du omsatt funktionella krav till elektronikdesign, gärna inom klimat, kyl- eller värmesystem
 • Har kunskaper inom PCB-design
 • Har goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du

* Har kunskaper i CAD

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst och till Envirotainer som företag.

Övrig information
 • I denna rekrytering använder vi färdighets- och personlighetstester som en del av rekryteringsprocessen
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm, Rosersberg
 • Omfattning: Heltid
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Envirotainers önskan är att alla frågor kring tjänsten går till Academic Work.
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
* OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail, sök tjänsten genom att klicka på ansök här nedan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Envirotainer på deras hemsida: https://www.envirotainer.com/about-us/who-we-are/