Ekonomiassistent till snabbväxande Nividas

Ekonomiassistent till snabbväxande Nividas

Nu söker vi för Nividas räkning en Ekonomiassistent med helhetsansvar! Du kommer i denna roll ha möjlighet att komma in som junior och få möjligheten att äga ekonomfunktionen. Här får du chansen att arbeta med löpande ekonomi och analys samt vara med på en sann tillväxtresa. Om du är initiativtagande, noggrann och problemlösande är detta tjänsten för dig. Välkommen in med din ansökan, vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Nividas är ett svenskt glasögonmärke som är grundat 2014 med ca 22 anställda. De beskrivs bäst som ett ungt tillväxtbolag som sitter mitt i City, mitt emellan Kungsträdgården och Östermalm. Till deras ekonomifunktion söker de nu en ekonomiassistent som kommer äga helhetsansvaret för ekonomin. Deras kultur beskrivs som rolig och start-up liknande med snabba växlingar och stor tillväxt. Du kommer rapportera direkt till VDn.

Axel som är VD på Nivida beskriver det som följande:
"Nividas är ett snabbväxande bolag med ambitiösa tillväxtplaner kommande åren. För rätt personer kan vi erbjuda en stimulerande och rolig arbetsmiljö med trevliga kollegor och stor flexibilitet i arbetsprocesser samt möjlighet till mycket eget ansvar."

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nividas Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig 6 månader fram i tiden. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent kommer du till största del arbeta med det löpande ekonomiarbetet. Det innebär att du kommer sitta med bokföring, fakturahantering, löner, inbetalningar med mera. Utöver detta kommer du även att arbeta med att skicka underlag till bokföringsbyrån och revisorn, samt kontrollera bokföringsrapporter. Den andra delen av ditt arbete kommer innebära analysarbete där du utifrån olika data och rapporter kommer analysera resultat och KPIer för att därefter rapportera till VDn.

Utöver detta kommer du även att:
 • Sätta upp processer för att mäta Nividas utveckling kopplat till försäljning, e-handeln, butiker och lager
 • Förbereda inför styrelsemöten
Tjänsten passar dig som vill komma in på ett snabbväxande bolag inom retail- /e-commerce- / mode-branschen med en start-up-liknande kultur. Du kommer få axla stort eget ansvar och ha en möjlighet att vidareutveckla ekonomin på Nividas. Då företaget har en ambition om att växa finns här möjligheten att vara en nyckelspelare på den resan. Här finns möjligheten att steppa up och bli CFO på sikt.

Vi söker dig som
 • Har en examen inom ekonomi från högskola eller universitet.
 • Arbetat med liknande uppgifter tidigare, exempelvis som ekonomiassistent vid sidan av studierna under några månader. Du har arbetat praktiskt med bokföring i någon form.
 • Goda kunskaper i Excel, kan utföra analyser utan att ta hjälp.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, då det är i de språken kommunikationen sker internt och externt på bolaget.
Din person präglas av en prestigelös inställning till arbetet, där du har förståelse för att det är högt som lågt på ett snabbväxande bolag som Nividas. Du är inte rädd för att tänka nytt och ta egna initiativ. Stöter du på ett problem tar du gärna itu med det och försöker lösa det själv, där du vrider och vänder tills du kommer fram till en bra lösning. Du är noggrann, och förstår vikten av att göra rätt samt se till detaljer. Utöver detta tycker du om att vara social och bidrar till en god stämning i fikarummet.

Övrig information
 • Start: Augusti 2018
 • Omfattning: Heltid, Flexibla arbetstider. Du kan med fördel starta på lägre anställningsgrad än 100% och därefter trappa upp.
 • Placering: Almlöfsgatan 3, 11451, stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nividas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nividas är ett svensk glasögonmärke som grundades under 2014. Deras namn kommer från esperanton och betyder - vi ser-. Deras affärsidé går ut på att tillverka unisex glasögon till rimliga priser, där du ska kunna ha accessoarer att variera utefter humör.