Ekonomiassistent till ledande aktör inom optikbranschen

Ekonomiassistent till ledande aktör inom optikbranschen

Academic Work söker nu en driven stjärna som under 2 månader vill få möjligheten att komma in på detta bolag som är ledande aktör inom optikbranschen. Här välkomnas du in i en positiv företagskultur och en koncern som växer och har stora tillväxtambitioner. Som Ekonomiassistent får du stort eget ansvar och chansen att lära dig många delar inom det löpande ekonomiarbetet.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en vikarierande ekonomiassistent till deras team i stockholm. I denna roll kommer du komma in med omgående start och under minst 2 månader stötta upp i ditt team som består av två andra personer och en energifylld chef. Att bidra till avdelningens utveckling är en viktig del av arbetet samt att kontinuerligt driva förbättringar inom ekonomiområdets processer och rutiner.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på bolaget. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig 2 månader fram i tiden. Det finns eventuella möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent kommer du komma in i en bred roll, där du kommer vara delaktig i det dagliga, löpande arbetet. Du kommer sitta på en grupp inom ekonomin, som arbetar med ekonomin för bolagets leasing affär. Ditt fokus kommer främst ligga landsspecifikt där du sköter ekonomin för Danmark. Ditt arbete kommer innefatta:
 • Löpande bokföring
 • Utredningar och redovisningsfrågor
 • Kundreskontra och fakturering
 • Månads- och årsbokslut
 • Avstämningar och reserveringar
 • Delaktig i rapportering, statistik och nyckeltal
Vem är du som söker? Det här jobbet kommer passa perfekt för dig som har erfarenhet av löpande ekonomiarbete sen innan, vare sig det är från ett extrajobb vid sidan av studierna, eller om du hunnit införskaffa dig en del erfarenhet.

Vi söker dig som
 • Har en examen inom ekonomi, inriktad mot redovisning, från högskola/universitet
 • Har arbetat med relevanta arbetsuppgifter vid sidan av studierna, alternativt hunnit jobba ett tag.
 • God förståelse för redovisning och bokslutsfrågor
 • Har bra systemkunskap och goda kunskaper i Excel
Det är meriterande med erfarenhet från systemen Zuora och Microsoft Dynamics AX.

För att du ska trivas och lyckas i rollen, samt i teamet, ska ska du vara noggrann och flexibel och ha lätt för att samarbeta. Du har intresse för redovisning och ekonomiprocesser samt en förmåga att på ett strukturerat sätt hantera flera bollar i luften på samma gång. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har en förmåga att utarbeta och etablera processer för att underlätta och säkerställa kvalitet i det dagliga arbetet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 2 månader fram i tiden med chans till förlängning
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se