Ekonomiassistent till Ving

Ekonomiassistent till Ving

För dig som studerat ekonomi på högskola/universitet eller har erhållit kunskap om redovisning och ekonomiadministration genom arbetslivet, finns nu en möjlighet att söka en meriterande tjänst som ekonomiassistent på Ving/Thomas Cook. I denna roll kommer du att få vara delaktig i ett pågående förändringsprojekt inom utlandsekonomi och leverantörsreskontra avseende hotell. Du som söker är en orädd och noggrann person som trivs i ett sammanhang där förutsättningarna snabbt förändras. Sök tjänsten redan idag, då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Vings/Thomas Cooks räkning en Ekonomiassistent till sitt huvudkontor på Kungsholmen. I denna roll kommer du främst att tillhöra det team som ansvarar för utlandsekonomi och leverantörsreskontra avseende hotell. Du kommer också att arbeta nära övriga team inom Finance och förväntas kunna ta dig an arbetsuppgifter även inom exempelvis kundreskontra. Ekonomifunktionen befinner sig i ett intensivt förändringsarbete, vilket gör att arbetsuppgifterna snabbt kan förändras.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kundföretaget. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig t o m 30 september 2019.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du att ha kontakter både i den nordiska organisationen och i koncernen i övrigt, samt med hotell och samarbetspartners i utlandet. Ekonomifunktionen genomgår ett stort förändringsarbete i samband med att arbetsuppgifter flyttas till koncernens Finance Shared Service Center på Mallorca, vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras längs vägen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inledningsvis:
 • Bokföring och avstämning av kortinlösen för utlandet
 • Bokföring och avstämning av tilläggstjänser (s k ancillaries)
 • Självfakturering (Self-billing) och bevakning av transferkostnader
 • Fakturahantering och avstämning av transaktioner från koncernens nya utlandsorganisation
 • Övrig löpande bokföring och kontoavstämning
 • Utrednings- och avstämningsarbete ad hoc
 • Registervård
 • Bokslutsarbete
Tjänsten passar dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller har jobbat inom ekonomi tidigare och som vill samla på dig meriterande erfarenhet från en spännande bransch. Här får du en chans att få med dig fantastiska erfarenheter vidare samt en möjlighet att vidareutvecklas inom det ekonomiska området.

Vi söker dig som
 • Har en examen inom ekonomi från högskola eller universitet och har jobbat som ekonomiassistent vid sidan av studierna. Alternativt att du har jobbat inom redovisning och bokföring på heltid i 1-2 år
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska
 • Innehar kunskaper inom MS Office och framförallt Excel
Som person är du orädd inför nya arbetsuppgifter och trivs i en föränderlig miljö där du ofta och gärna lär dig nya system och rutiner. Du är flexibel i ditt arbetssätt och trivs i kontakten med andra kollegor. I ditt proaktiva arbetssätt drar du dig aldrig för att kavla upp ärmarna och ge dig i de arbetsuppgifter som behöver göras. Du arbetar noggrant och strukturerat vilket innebär att inget lämnas åt slumpen. Du ser prestigelöst samarbete inom och utanför teamet som både en självklarhet och en framgångsfakturor.
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kungsholmen, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Ving här.