Ekonomiassistent till Nilar - ett framgångsrikt bolag inom batteritillverkning

Ekonomiassistent till Nilar - ett framgångsrikt bolag inom batteritillverkning

Är du på jakt efter en roll som ekonomiassistent i ett snabbväxande bolag inom tillverkningsindustrin, som gör något bra för miljön? Vill du jobba för ett bolag med planer på internationell expansion och pågående börsnotering? Vill du själv ha möjlighet att vara med forma rollen och bidra till företagets utveckling? Drivs du av ovan nämnda punkter, så är detta tjänsten för just dig! Vi jobbar med ett löpande urval och därför vill jag tipsa dig om att söka den redan idag!

Information om uppdraget

Nilar grundades 2001 som ett forskningsprojekt av ledande experter inom batterisektorn från Europa och USA. Företaget har sedan 2015 producerat avancerade batterier för energilagring i kommersiella fastigheter, privata hushåll och industrianläggningar. Nilars energilagringslösningar är robusta, brandbeständiga och slitstarka med låg livslängdskostnad. I dagsläget produceras alla batterier i den inom kort fullt utbyggda fabriken i Gävle och projektering för nästa produktionsanläggning utanför Sverige är redan igång.

Academic Work söker för Nilars räkning efter en ekonomiassistent till huvudkontoret i Täby. Du kommer ingå i ett finansteam bestående av 5 personer samt CFO. Som ekonomiassistent kommer rollen innefatta arbetsuppgifter inom kund- och leverantörsreskontra. I rollen kommer du bl.a. löpande registrera, granska och bokföra inkommande fakturor, lägga upp betalningar, genomföra kundfakturering och bistå med löpande bokföring och avstämningar vid bokslut.

Bolaget är inne i en snabb expansionsfas och söker därför en driven person som trivs i en omväxlande arbetsmiljö och som har viljan att växa med bolaget och utveckla sig inom ekonomiyrket. Uppdraget börjar som konsult via Academic Work med intentionen att sedermera övergå till fast anställning hos Nilar.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer rollen innefatta arbetsuppgifter inom kund- och leverantörsreskontra. I arbetsuppgifterna kommer du ha fullt ansvar från ax till limpa med bland annat registrering av fakturering, beredning av betalningsunderlag, få hantera betalningar samt sitta med avstämningar i den löpande bokföringen.

Du kommer även att:
 • Säkerställa korrekt registrering av kund- och leverantörsreskontra
 • Säkerställa korrekt planering av fakturering i förhållande till planerade utleveranser
 • Skapa och bokföra fakturor
Tjänsten passar dig som vill tillhöra en rolig organisation med högt till tak som står inför en expansionsfas. Du kommer kunna vara med och skapa processer och rutiner och få bidra till bolagets utveckling.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har goda kunskaper i officepaketet och excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då mycket kontakter sker på båda språken
 • Har tidigare erfarenhet inom leverantörsreskontra
Det är meriterande om du
 • Tidigare arbetat i systemet Monitor
 • Har kunskaper i Estniska
Som person är du:
 • Initiativtagande
 • Noggrann
 • Strukturerad
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid 6 månader med god chans till förlängning
 • Lön: Enligt överrenskommelse
 • Placering: Täby
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nilars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se