Ekonomiassistent till Helm Systems!

Ekonomiassistent till Helm Systems!

Vill du vara med och bygga upp ekonomifunktionen på ett mindre bolag? Vi söker dig som är studerande inom ekonomi och som vill ta chansen att samla på dig värdefull erfarenhet för framtiden inom lön, bokföring och fakturahantering. Skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en ekonomiassistent till Helm Systems då de nu kommer att sköta ekonomin för bolaget självständigt. På Helm Systems kommer du att arbeta med 6 stycken heltidsanställda samt en del underkonsulter. Du kommer att få en upplärningsperiod av personen som sköter ekonomin på moderbolaget.

I den här rollen kommer du få lära dig mycket och utvecklas inom ekonomi, vilket är perfekt för dig som vill åt ny kunskap och erfarenhet samtidigt som du studerar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Helm System. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig minst hela år 2019. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du arbeta med den löpande redovisningen, fakturahantering och även vara behjälplig med löneadministration.

Du kommer till exempel att:
 • Sköta bokföringen
 • Administrera lönespecifikationer, tidrapportering, betala ut löner och registrera i systemet
 • Sköta skattekonto, momsbetalningar och förbereda faktureringsunderlag
Tjänsten passar dig som vill få en gedigen och bred erfarenhet av ekonomiadministration.

Vi söker dig som
 • Studerar ekonomi på universitet eller högskola med minst ett år kvar av studierna
 • Talar och skriver behindrat på svenska då kommunikationen sker på svenska
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av liknande uppgifter
 • Har tidigare arbetat i Fortnox eller Visma
För den här tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, därför ser vi att du motiverar dig väl redan i ansökan till oss. Som person tar dig an uppgifter med engagemang och tar initiativ till förbättringar i flödesprocessen. Då det är ett mindre team ser vi att du har en positiv inställning till ditt arbete och gillar att skapa goda relationer. Eftersom du självständigt kommer sköta delar av ekonomin som är av vikt att det blir klart i tid ser vi också att du tar ansvar över ditt arbete och har en förmåga att följa deadlines.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Cirka 1-2 dagar i veckan
 • Lön: Timlön
 • Placering: Kungsholmen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Helm System önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Helm Systems genomdriver en effektiv projektering, upphandling och byggledning av entreprenaderna som ska utföras. De erbjuder konsulttjänster inom projekterings-, installations- och byggledning av tekniska system så som säkerhet, el, larm, tele och datasystem.