Ekonomiassistent till Citera

Ekonomiassistent till Citera

Rollen som ekonomiassistent hos Citera är perfekt för dig som är nyutexaminerad och som har någon typ av ekonomierfarenhet. Här kommer du få möjligheten att utveckla dina kunskaper i en bred roll och du välkomnas till en mindre och familjär byrå som befinner sig i en spännande tillväxtfas.

Information om uppdraget

Citera är en ekonomibyrå som tillhandahåller kvalitativa ekonomitjänster för bolag som kräver hög kvalité och ett stort engagemang. De kan erbjuda sina kunder hands-on tjänster med allt från redovisning till strategiutveckling. Deras värdegrund betonas av engagemang, kvalité och professionellt bemötande.

I rollen som ekonomiassistent söker vi dig som är proaktiv och service-minded som söker nya utmaningar i en spännande bransch. Utöver det huvudsakliga ansvaret inom kund- och leverantörsreskontra kommer du även att stötta dina kollegor i diverse projekt, samtidigt som du får breda kontaktytor på ett bolag som är i tillväxtfas. I denna roll hos Citera får du möjlighet till variation i din vardag då arbetsuppgifterna bland andra är verifiering av leverantörsfakturor, kontering/attestering, utbetalningar, inbetalningar, kreditbedömningar, kravhantering samt avstämningar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Citera.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du arbeta brett i en varierande roll. Tillsammans skapar ni en effektiv hantering av alla in- och utbetalningar samt fungerar som en kontrollfunktion. Det är bra om du är van vid ett högt arbetstempo, med många bollar i luften och att du är strukturerad och noggrann.

Arbetsuppgifterna innefattar administrativa uppgifter inom kundreskontra, leverantörsreskontra och kassahantering så so
  • Upplägg av nya företagskunder inklusive kreditbedömning
  • Säkerställa att inkommande fakturor granskas och konteras
  • Fakturering av företagskunder
  • Arbeta med inbetalningar och utbetalningarm:
  • Löpande bokföring
Tjänsten passar dig som nyligen tagit examen eller har något års erfarenhet som ekonomiassistent. Som person är du ansvarstagande och har ett problemlösande förhållningssätt till ditt arbete. Du föredrar att jobba på ett mindre företag i nära samarbete med dina kollegor samtidigt som du är öppen för förändringar. Vi ser därför att du är en noggrann och strukturerad person som inte låter något falla mellan stolarna.

Vi söker dig som
  • Innehar en utbildning inom Ekonomi
  • Har erfarenhet från arbete på en ekonomiavdelning (erfarenheten kan ha samlats in under studietiden)
  • Kan uttrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och engelska då båda språken används dagligen i tjänsten
Det är meriterande om du har

* Erfarenhet av affärssystemet Fortnox

Som person präglas du av ett starkt driv och att vara engagerad och motiverad. Du går gärna utanför din arbetsroll för att ta extra stort ansvar och fullfölja vad som beslutas, och vidta åtgärder om krav inte uppfylls. Inga detaljer undgår dig, samtidigt som du har en effektivitet i ditt arbete och håller ett högt tempo. Du har förmågan att se vad som behöver göras och viljan att förbättra och förenkla processer och flöden. Vidare ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och ett intresse av att bygga relationer både inom organisationen och med externa kunder.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se