Ekonomiassistent till ABT Bolagen i Rosersberg

Ekonomiassistent till ABT Bolagen i Rosersberg

Arbetar du i en administrativ roll idag och vill rikta in dig mer mot ekonomi? Eller arbetar du som ekonomiassistent och känner dig redo att ta nästa steg i karriären? Då kan tjänsten som ekonomiassistent vara din nästa utmaning! ABT Bolagen är en trygg och miljömedveten partner till bygg- och anläggningsbranschen som nu söker en ihärdig teamspelare som trivs i roller med ansvar. Vi går igenom urvalet löpande så skicka in din ansökan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en ekonomiassistent till ABT bolagen i Rosersberg. Bolaget är inne i en expansiv fas och de söker därför ytterligare en medarbetare till deras ekonomiavdelning som idag består av tre personer inklusive ekonomichefen. De sitter i fräscha lokaler i Rosersberg med tillgång till gym i huset och en personlig tränare som är på plats en gång i veckan.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos ABT Bolagen.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer ditt primära fokus vara ansvaret över kundreskontran i samtliga bolag. Denna roll innebär mycket kontakt med bolagets säljare. Rollen kommer att ha en självständig karaktär. Du kommer att sitta tillsammans med två kollegor som har andra ansvarsområden på ekonomiavdelningen.

I samband med din start kommer du att få en kortare introduktion till arbetsuppgifterna.

Som kundreskontraansvarig kommer till exempel att arbeta med:
 • Inläsning och registrering av inbetalningsfiler
 • Hantering av inkassoförslag
 • Avstämning och reglering av kundres- och leverantörsreskontra
Vi söker dig som
 • Har arbetat administrativt sedan tidigare och har god systemvana
 • Har goda kunskaper i Svenska
 • Har goda kunskaper i Excel
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av löpande ekonomiarbete
 • Har arbetat i Microsoft NAV, Visma Administration eller Visma Bokslut sedan tidigare.
Som person är du en teamspelare med öga för detaljer och struktur. Tack vara dessa egenskaper har du lätt för att nätverk internt och skapar goda relationer och samarbeten med både dina kollegor på avdelningen samt säljavdelningen. Du lämnar inget åt slumpen och din goda struktur och noggrannhet hjälper dig att upprätthålla en hög kvalité i allt arbete som du utför. Utöver detta ser vi att du är en ihärdig person som tilltalas av en utmaning och som samtidigt har en positiv attityd som du gärna delar med dig av till alla i din omgivning.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstider: 08.00-17.00, på fredagar är arbetstiden 08.00-16.00
 • Lön: I enlighet med erfarenhetskraven
 • Placering: Järngatan 12, Rosersberg
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ABT Bolagen beskriver sig bäst enligt följande på deras hemsida: ABT Bolagen är en trygg och miljömedveten partner till bygg- och anläggningsbranschen i regionen. Vår tyngdpunkt ligger på maskin- och transporttjänster samt en specialiserad roll som underentreprenör. Vi har egen produktion av bergkrossmaterial samt moderna återvinningsstationer på flera platser i regionen. Det ger en effektiv försörjning och hantering av material i alla led. Med egna tankbilsekipage och kundanpassade tankstationer tryggar vi även leveranserna av bränsle och smörjmedel.

Företaget startade i Vallentuna 1985, då som lastbilscentral. Vi har utvecklats tillsammans med våra kunder och har genom åren breddat oss i både verksamhet och geografi. Sedan 2010 finns vi i egna lokaler i Rosersberg, mitt i ett expansivt logistikcentrum mellan Stockholm och Arlanda. Vi har idag ca 90 medarbetare. Tillsammans med våra samarbetspartners maskinförare och chaufförer sysselsätter vi närmare 400 personer.