Ekonomiassistent inom leverantörsreskontra till Ving

Ekonomiassistent inom leverantörsreskontra till Ving

På Ving brinner de för resor och upplevelserna man kan få med sig. Du kanske också brinner för att resa, men framförallt hoppas vi du brinner för ekonomi. Nu söker vi en ekonomiassistent som är social, prestigelös och vill vara med på en spännande resa. Sök tjänsten redan idag, och säkerställ din plats på detta flyg!

Information om uppdraget

Ving har precis gått in i en fantastiskt spännande fas där de i dagsläget flyttar hem många funktioner från Mallorca till Stockholm. Av den anledningen söker vi just nu för deras räkning en ekonomiassistent med fokus på leverantörsreskontra, till kontoret på Kungsholmen, vid DN-skrapan. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

I den här rollen kommer du tillhöra avdelningen Nordic Financial Shared Services som ingår i Ving-gruppens Finance-funktion. Här ligger ansvaret för nordiska koncerngemensamma ekonomifunktioner som kund- och leverantörsreskontra samt för hotellbetalningar och destinationsekonomi.

Du erbjuds
  • En dynamisk och positiv arbetsmiljö
  • Eventuell chans till att stanna långsiktigt, förutsatt att samarbetet funkar för båda parter
  • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande
Arbetsuppgifter

Du kommer i denna roll att ansvara för leverantörsreskontran, tillsammans med dina kollegor, med fokus på indirekta kostnader samt reguljärflygresor. Arbetet innebär:
  • Ta emot, bearbeta, registrera och betala leverantörs-fakturor. Dessa kommer från flygbolag, hotell & andra samarbetspartners.
  • Uppföljning, bokföring, utredningsarbete och bokslut
  • Prognosticering och rapportering av valutabehov i nära samarbete med Treasury i Köpenhamn.
Som ekonomiassistent ställs det höga krav på daglig support och service till och gentemot kollegor via telefon, mejl och chatt. Här kommer du tillhöra en organisation i en snabbt föränderlig miljö där arbetet kommer innebära löpande arbete, projektarbete och ad-hoc uppgifter. Det finns en tydlig säsongsvariation med hög arbetsbelastning under vissa perioder under året. Under dessa perioder kan övertidsarbete förekomma.

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna akademisk, med god teoretisk förståelse för redovisning och ekonomiprocesser
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom redovisning med god förståelse för finansiella system
  • Har goda kunskaper i MS Office, framför allt Excel, men även SharePoint, PowerPoint och Word
  • Kan kommunicera på engelska i tal och skrift, samt kunna förstå de skandinaviska språken i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV, ExFlow, Readsoft eller MidOffice. Vidare är det ett plus om du har erfarenhet av digitalisering och automatisering inom leverantörsreskontraområdet.
För att passa in här och trivas ser vi att du som söker är prestigelös och samarbetar väl med dina kollegor och utanför teamet, vilket du ser som en självklarhet. Att anpassa sig snabbt till förändringar och nya förutsättningar gör du med lätthet, och du lär dig gärna nya rutiner och system. Du tar gärna initiativ och driver självständigt på dem i nära samarbete med ditt eget och andra team. Vidare tänker du gärna på nya digitala lösningar och att utveckla system för att effektivisera och förbättra.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ving-gruppen säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Hotels & Resorts där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår. Gruppen säljer runt 1 600 000 resor årligen i de nordiska länderna.
Ving-gruppen arrangerar paketresor med egna flyg och hotell, säljer flexibla paketresor med reguljärflyg, kryssningspaket, samt enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar.