Ekonomiansvarig till Fleet 101 sökes

Ekonomiansvarig till Fleet 101 sökes

Vill du vara med och utveckla ekonomi och administrativa funktioner i ett snabbväxande, framgångsrikt och trevligt IT-företag? Är du analytisk och vill arbeta i en bred roll där du får utmana dig själv varje dag? Nu söker Fleet 101 en junior ekonomi- och administrationsansvarig till sitt kontor i Stockholm. Sök redan idag, då vi går igenom ansökningar löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ung ekonomi- och administrationsansvarig till Fleet 101.

Fleet 101 startade 2002 med två medarbetare. Tack vare pålitliga, professionella och innovativa leveranser har bolaget nu vuxit till nästan 30 anställda, varav ca 20 i Stockholm. Dotterbolag etablerades i Norge 2015 och ytterligare utländska etableringar planeras. Fleet 101 utvecklar och marknadsför verksamhetssystemet K2 som används av transportföretag för ordermottagning, trafikledning och administration (så kallat Transport Management System TMS). K2 har vuxit om alla konkurrerande system i Norden och är idag ledande både till antal användare och till funktion.

Arbetet inom ekonomi och övrig administration har nu blivit så omfattande att bolaget har beslutat att inrätta en särskild funktion för dessa områden. Den nyanställda kommer få stöd för att gradvis ta över dessa uppgifter, som framförallt VD har ansvarat för såhär långt.

Befattningen ger obegränsade möjligheter att växa med uppgiften och bli den mest kunniga inom bolaget med avseende på redovisning, ekonomisk styrning, skatter, juridik, personaladministration mm, samt möjligheter att utveckla bolagets administrativa system och rutiner vidare. Bolagets förhoppning är att du på sikt kommer bli den mest kompetenta och naturliga ledaren inom dessa områden, och därmed bli en nyckelperson i bolagets ledning.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Fleet 101.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig på Fleet 101 kommer du avlasta VD inom alla ekonomiska och administrativa områden. Förutom att gradvis ta över nuvarande arbetsuppgifter inom framförallt ekonomi, förväntas du också kunna hitta lösningar på nya utmaningar som bolaget ställs inför. På sikt kommer befattningen exempelvis att inkludera ansvar för:
 • Dotterbolagens och koncernens redovisning, direkt eller via underkonsulter
 • Resultatuppföljning och analys
 • Systemstöd för redovisning och administration
 • Etablering av nya utländska dotterbolag
 • Administrativt stöd vid rekryteringar och andra personalärenden
 • Rekommendera hantering av olika bolags-, skattemässiga och personalrättsliga frågor, baserat på egen kunskap eller med hjälp av extern expertis
Tjänsten passar dig som är beredd att gradvis växa och ta på dig ett utökat ansvar!

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom förslagsvis ekonomi
 • Har kunskap om det ekonomiska flödet, efter att ha förslagsvis, arbetat i en ekonomirelaterad roll tidigare
 • Är flytande i svenska i tal och skrift då du dagligen arbetar på språket
 • Är en van användare av Excel
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av att arbeta med koncernredovisning
 • Har erfarenhet från transportbranschen
I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Motivera därför väl varför du skulle passa för rollen. Som person är du analytiskt och socialt lagd och trivs i en roll där du dagligen får lösa problem, självständigt och i samarbete med andra inom och utanför bolaget. Vidare ser vi att du är driven och kan ta egna initiativ när du kommit in i rollen. Då du successivt kommer få ett större ansvar för kritiska uppgifter i bolaget ser vi gärna att du lägger ribban högt med avseende på kvalitet och genomarbetade lösningar i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Globen
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fleet101s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fleet101 utvecklar och marknadsför verksamhetssystemet K2 som idag är nordens ledande TMS-system, både till antalet användare och till funktion. Fler än 280 transportföretag med över 8000 fordon - i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland använder dagligen K2 för att effektivisera sin verksamhet!
Affärsidén är att effektivisera kundernas orderhantering och transportplanering och samtidigt minimera administrationen. Vår kompetens är att erbjuda bra IT-system som effektiviserar hanteringen av transportuppdrag. K2 innehåller alla funktioner som ett modernt transportföretag behöver. Utöver funktioner för order- och transportplanering ingår även stöd för kommunikation med fordonen där digital arbetsorderhantering, positionering och godsscanning är några av huvudfunktionerna. I K2 ingår också olika typer av EDI-lösningar samt internethemsidor för kunder, åkare samt chaufförer.

Fleet 101 ägs av bolagets grundare samt delar av personalen