Ekonom till Företagsuniversitetet sökes

Ekonom till Företagsuniversitetet sökes

Vill du arbeta i en inspirerande och utvecklande organisation med fokus på lärande? Har du flera års erfarenhet av att arbeta inom redovisning och vill nu ta nästa steg i karriären? Nu söker Företagsuniversitetet en ekonom!

Information om uppdraget

Academic Work söker en ekonom till Företagsuniversitetet på 80%.

Företagsuniversitetet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag och levererar utbildning av högsta kvalitet. Genom att utbilda dig på Företagsuniversitetet, utvecklar du dina aktuella kunskaper och utvecklas även i din yrkesroll. De erbjuder öppna kurser, företagsinterna lösningar, konferenser och yrkesförberedande utbildningar. Varje år utbildas 6000 deltagare vid Företagsuniversitetet.

I organisationen arbetar omkring 140 medarbetare, varav 120 av dessa är externa föreläsare som ansvarar för kurser inom olika områden. Resterande är anställda av Företagsuniversitetet och arbetar i olika stödfunktioner såsom servering, försäljning och marknad. Företagsuniversitetet ägs av stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Företagsuniversitetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom på Företagsuniversitetet kommer du självständigt ansvara för ekonomiarbetet och rapportera till organisationens VD. Du kommer arbeta i en bred roll med såväl redovisning- som controllinguppgifter. Din tjänst inleds med en gedigen upplärning av nuvarande ekonom, som till hösten går i pension. I rollen kommer du ha löpande dialog med både intern personal och externa samarbetspartners och kunder. Företagsuniversitetet ingår i samma koncern som Folkuniversitetet och du kommer därför ha löpande dialog och samarbete med deras ekonomiavdelning.

Du kommer tillexempel att:
 • Arbeta med budget, budgetuppföljning och prognoser
 • Ansvara för och attestera leverantörsfakturor och tidrapporter
 • Ansvara för kundfakturering
 • Sammanställa underlag i samband med årsbokslutet
 • Ta fram beslutsunderlag och genomföra vissa utredningar
Tjänsten passar dig som vill arbeta 80% i en utvecklande roll. Du har tidigare arbetat i rollen som redovisningsekonom och vill nu ta nästa steg i rollen som ekonomiansvarig!

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har flera års erfarenhet av arbete inom redovisning
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då du dagligen kommer kommunicera på språket
Det är meriterande om du
 • Är van användare av Visma Business
 • Tidigare erfarenhet av budgetarbete och uppföljning
Vi söker dig som tycker om att ha koll på siffror och rutiner och som samtidigt gillar att arbeta i en människointensiv miljö. Du ska vara ansvarstagande och kunna arbeta självständigt.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: 80%
 • Placering: Stockholm, Globen City
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.Flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företagsuniversitetet