Ekonom som vill ta steget mot en roll som junior controller!

Ekonom som vill ta steget mot en roll som junior controller!

Vill du arbeta på en innovativ och flexibel arbetsplats med engagerade kollegor och stort utrymme för att påverka verksamheten? SSU är en ung och driven arbetsplats som nu söker en junior controller.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbunds (SSU) räkning en Controller. SSU är en folkrörelse med över 10 000 medlemmar som påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för deras medlemmar och relevanta för unga personer i Sverige. Deras vision är en värld där alla människor ges möjlighet att förverkliga sina innersta drömmar.

I rollen som junior controller kommer du arbeta nära förbundskassören och ha en viktig servicefunktion gentemot anställda och ideellt engagerade i organisationen. Rollen är bred och innebär till viss del löpande bokföring men också granskning /analys av verksamheten. Tjänsten innebär att du snabbt behöver sätta dig in i hur den löpande ekonomiadministrationen och ekonomistyrningen går till idag. Du förväntas bidra till och leda förändringsarbetet vad det gäller att förenkla och effektivisera administrativa rutiner i organisationen. Du kommer även ha nära kontakt med extern redovisningsbyrå som idag har hand om den löpande bokföringen och löneutbetalningen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av SSU. Detta är ett vikariat som förväntas pågå fram till februari 2021.

Arbetsuppgifter

Som junior controller kommer du arbeta i en bred roll med allt ifrån löpande ekonomiadministration som granskning av underlag och kontoavstämningar samt stötta upp i viss personaladministration, främst vad det gäller att förbereda löneunderlag som sedan görs av extern lönebyrå. Du kommer också ha en nära kontakt med och följa upp den externa redovisningsbyrån som SSU använder sig av samt ha nära kontakt med kollegor inom förbundet.

Du kommer till exempel även att
  • Ha löpande kontakt med leverantörer kopplade till fakturor och avtalshantering
  • Sköta den löpande bokföringen kopplat till internationella projekt och partnerorganisationer
  • Ta fram ekonomiska rapporter till förbundskassör, ledningsgrupp och förbundsstyrelse
  • Vara delaktig i budgeterings- och budgetuppföljningsarbete
  • Göra avstämningar, kvalitetssäkra och samordna processen kopplad till bokslut och årsredovisning samt samarbeta med auktoriserade revisorer
  • Att handlägga ansökningar och göra underlag för utbetalning kopplat till anslagssystem, så som ekonomiska verksamhetsstöd till distrikt och klubbar
Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
  • Har mellan 1-4 års erfarenhet av att ha arbetat i en ekonomiroll med löpande bokföring där du känner dig trygg i samtliga steg, från ax till limpa.
  • Du har erfarenhet av leverantörsreskontra, fakturering, avstämningar, moms- och skattedeklarationer och bokslut. Vi ser också gärna att du tidigare varit delaktig med att förbereda underlag/samordna inför årsredovisning
  • Mycket goda kunskaper i svenska
Det är meriterande om du

* Har arbetat ideellt eller professionellt med ekonomi eller administration i en ideell organisation

Övrig information

Start: Omgående, kortare uppsägningstid kommer prioriteras!

Omfattning: Heltid, vikariat som förväntas pågå fram till februari 2021

Lön: fast månadslön

Placering: Sveavägen 68, centrala Stockholm

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SSU önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om SSU här