Ekonom som vill ta steget mot en roll som junior controller!

Ekonom som vill ta steget mot en roll som junior controller!

Vill du arbeta på en innovativ och flexibel arbetsplats med engagerade kollegor och stort utrymme för att påverka verksamheten? SSU är en ung och driven arbetsplats som nu söker en junior controller. Vi tror att du har arbetat inom ekonomiområdet något år efter dina studier med hela flödet, från ax till limpa, och att du nu vill ta steget mot rollen som controller. Låter det intressant? Ansök redan idag, vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbunds (SSU) räkning en junior controller. Här arbetar runt 20 medarbetare med allt från politisk kommunikation och digital folkrörelse till internationella projekt och mobiliserande idédebatt. SSU arbetar i fyra olika team, ett folkrörelseteam, ett kommunikationsteam, en digital mediaproduktion och ett administrationsteam, där du kommer tillhöra administrationsteamet.

I rollen som junior controller kommer du arbeta nära förbundskassören och ha en viktig servicefunktion gentemot anställda och ideellt engagerade i organisationen. Rollen är bred och innebär till viss del löpande bokföring men också granskning /analys av verksamheten. Tjänsten innebär att du snabbt behöver sätta dig in i hur den löpande ekonomiadministrationen och ekonomistyrningen går till idag. Du förväntas bidra till och leda förändringsarbetet vad det gäller att förenkla och effektivisera administrativa rutiner i organisationen. Du kommer även ha nära kontakt med extern redovisningsbyrå som idag har hand om den löpande bokföringen och löneutbetalningen.

Hos SSU välkomnas du till ett gäng drivna och engagerade kollegor som tycker att det är roligt att gå till jobbet varje dag. Vill du bli en del av deras sammansvetsade team?

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av SSU.

Arbetsuppgifter

Som junior controller kommer du arbeta i en bred roll med allt ifrån löpande ekonomiadministration som granskning av underlag och kontoavstämningar samt stötta upp i viss personaladministration, främst vad det gäller att förbereda löneunderlag som sedan görs av extern lönebyrå. Du kommer också ha en nära kontakt med och följa upp den externa redovisningsbyrån som SSU använder sig av samt ha nära kontakt med kollegor inom förbundet.

Du kommer till exempel även att
 • Ha löpande kontakt med leverantörer kopplade till fakturor och avtalshantering
 • Sköta den löpande bokföringen kopplat till internationella projekt och partnerorganisationer
 • Ta fram ekonomiska rapporter till förbundskassör, ledningsgrupp och förbundsstyrelse
 • Vara delaktig i budgeterings- och budgetuppföljningsarbete
 • Göra avstämningar, kvalitetssäkra och samordna processen kopplad till bokslut och årsredovisning samt samarbeta med auktoriserade revisorer
 • Att handlägga ansökningar och göra underlag för utbetalning kopplat till anslagssystem, så som ekonomiska verksamhetsstöd till distrikt och klubbar
Tjänsten passar dig som har förmågan att strukturera upp ditt eget arbete och som har förmågan att se både detaljer som helheten. Här får du en stor möjlighet att sätta din egen prägel på arbetet och forma rollen. Du vill, liksom vi, bidra med din nyfikenhet och din positiva energi.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har mellan 1-4 års tidigare erfarenhet av att ha arbetat i en ekonomiroll med löpande bokföring där du känner dig trygg i samtliga steg, från ax till limpa. Du har arbetat med leverantörsreskontra, fakturering, avstämningar, moms- och skattedeklarationer och bokslut. Vi ser också gärna att du tidigare varit delaktig med att förbereda underlag/samordna inför årsredovisning
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kommer behöva använda dig av båda språken i arbetet dagligen
Det är meriterande om du
 • Har arbetat ideellt eller professionellt med ekonomi eller administration i en ideell organisation.
 • Har arbetat i programmen Palette, Briljant och Hogia som SSU använder sig av
Du trivs som bäst när du får arbeta med att lösa olika problem, när du får ta stort eget ansvar och själv kan hitta smidiga vägar att söka dig till den information som du behöver. Du är en person som gärna förklarar för dina kollegor och samarbetspartners hur saker och ting fungerar och har tålamod att vara pedagogisk. Självklart ser vi att du även är en riktigt bra lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med många olika människor. Du är noggrann men har också förmågan att se helheten i arbetet.

Övrig information
 • Start: Omgående, kortare uppsägningstid kommer prioriteras!
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Lön: fast månadslön
 • Placering: Sveavägen 68, centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SSU önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Det är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är frihetens ungdomsförbund sedan 1917.