Ekonom inom leverantörsreskontra till Sveriges ledande researrangör!

Ekonom inom leverantörsreskontra till Sveriges ledande researrangör!

På det här bolaget brinner de för resor och upplevelserna man kan få med sig. Du kanske också brinner för att resa, men framförallt hoppas vi du brinner för ekonomi. Nu söker vi en ekonom som är social, prestigelös och vill vara med på en spännande resa. Sök tjänsten redan idag, och säkerställ din plats på detta flyg!

Information om uppdraget

Som en del av en omorganisation på bolaget söker vi just nu för deras räkning en ekonom med fokus på leverantörsreskontra som vill bli en del av den spännande resa som detta bolag är i startgroparna inför. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

I den här rollen kommer du tillhöra avdelningen Nordic Financial Shared Services som ingår i bolagets Finance-funktion. Här ligger ansvaret för nordiska koncerngemensamma ekonomifunktioner som kund- och leverantörsreskontra samt för hotellbetalningar och destinationsekonomi.

Du erbjuds
 • En dynamisk och positiv arbetsmiljö
 • Eventuell chans till att stanna långsiktigt, förutsatt att samarbetet funkar för båda parter
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande
Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor kommer du denna roll ansvara för leverantörsreskontra avseende indirekta kostnader samt avseende reguljärflygresor. Arbetet innefattar att:
 • Ta emot, bearbeta, registrera och betala leverantörs-fakturor från nordiska leverantörer samt från hotell, flygbolag och andra samarbetspartners runt om i världen.
 • Uppföljning, bokföring, utredningsarbete och bokslut.
 • Prognosticera och rapportera valutabehov i nära samarbete med Treasury
 • Arbetet kan även komma att innefatta viss del kundreskontra såsom fakturering, kundutbetalningar, bokföring av inkommande betalningar och påminnelsehantering
Som ekonom ställs det höga krav på daglig support och service till och gentemot kollegor via telefon, mejl och chatt. Här kommer du tillhöra en organisation i en snabbt föränderlig miljö där arbetet kommer innebära löpande arbete, projektarbete och ad-hoc uppgifter. Det finns en tydlig säsongsvariation med hög arbetsbelastning under vissa perioder under året. Under dessa perioder kan övertidsarbete förekomma.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna akademisk, med god teoretisk förståelse för redovisning och ekonomiprocesser
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom redovisning med god förståelse för finansiella system
 • Tidigare erfarenhet av leverantörsreskontra och gärna kundreskontra
 • Har goda kunskaper i MS Office, framför allt Excel, men även SharePoint, PowerPoint och Word
 • Kan kommunicera på engelska i tal och skrift, samt kunna förstå de skandinaviska språken i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV, ExFlow, Readsoft eller MidOffice. Vidare är det ett plus om du har erfarenhet av digitalisering och automatisering inom leverantörsreskontraområdet.

För att passa in här och trivas ser vi att du som söker är prestigelös och samarbetar väl med dina kollegor och utanför teamet, vilket du ser som en självklarhet. Att anpassa sig snabbt till förändringar och nya förutsättningar gör du med lätthet, och du lär dig gärna nya rutiner och system. Du tar gärna initiativ och driver självständigt på dem i nära samarbete med ditt eget och andra team. Vidare tänker du gärna på nya digitala lösningar och att utveckla system för att effektivisera och förbättra.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid. Konsultuppdrag på 6 månader till att börja med.
 • Placering: Centrala Stockholm/distans
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se