Ecommerce Marketing Specialist till Zyxel!

Ecommerce Marketing Specialist till Zyxel!

Är du i början av din karriär inom marknadsföring och e-handel? Är du dessutom en fena på Excel och siffror är detta rätt roll för dig. Urvalet sker löpande, så ansök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Ecommerce Marketing Specialist till Zyxel.

Zyxel är ett internationellt företag inom nätverkskommunikation för företag och konsumenter. De karaktäriseras av en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar och har genomgått en tillväxtperiod de senaste tre åren. På kontoret i Kista är de idag åtta personer och i rollen som Ecommerce Marketing Specialist kommer du arbeta i ett litet team som utvecklar och driver Zyxels e-handel i Europa. Så här beskriver Zyxels Ecommerce Specialist hennes upplevelse av företaget:

Som nyexaminerad upplever jag att Zyxel ger mig fantastiska förutsättningar att fortsätta bygga min karriär. Bolagets globala karaktär tillåter mig att vidareutveckla min kompetens samtidigt som det finns utrymme att ta mig an nya ansvarsområden. Zyxels kontor i Sverige är mindre än många av mina tidigare arbetsplatser vilket bidrar till möjligheten att bygga nära relationer med mina kollegor samt möjliggör för flexibilitet och balans i arbetslivet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Zyxel.

Arbetsuppgifter

Som E-commerce Marketing Specialist kommer du vara ansvarig för att kontrollera aktiviteten kring Zyxels egna produkter hos Amazon på den europeiska marknaden. Fokuset ligger på att öka kännedomen kring Zyxels varumärke och produkter på Amazon, samt optimera trafikflödet från annonser på plattformen. Du kommer i rollen få lära dig hantera Amazons olika marknadsföringsverktyg, vilket ger dig ett unikt tillfälle att bli specialist på Pay Per Click-marknadsföring inom just Amazon-plattformarna. Du kommer vidare till exempel att:
 • Optimera marknadsföringskampanjer genom att mäta effektiviteten av hur Zyxel marknadsför sina produkter online (RoAS)
 • Utföra A/B-tester för att förbättra aktuella kampanjer och testa nya, egna kampanjidéer
 • Öka den organiska trafiken genom optimering av befintligt produktinnehåll
Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom e-handel och online-marketing. Är du dessutom en analytisk person som tycker om siffror är detta en roll för dig.

Vi söker dig som
 • Har en relevant eftergymnasial utbildning, inom exempelvis digital marknadsföring, kommunikation eller ekonomi
 • Har arbetslivserfarenhet inom relevant område, vilket kan innefatta deltidsjobb vid sidan av studier, praktik m.m.
 • Har goda kunskaper inom Officepaketet med fokus på Excel
 • Har erfarenhet av någon annonsplattform som tex. Amazon, Adwords eller Facebook
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då språken används i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du har:
 • Baskunskaper i Photoshop
 • Har erfarenhet av att ha arbetat med något sökoptimeringsverktyg
 • Goda kunskaper i franska, tyska eller spanska
Som person är du är resultatinriktad och tycker om att utmana dig själv samt kan förstå vikten av det du gör. Du bör även vara strukturerad och självständigt kunna planera och organisera ditt arbete. I denna roll är det viktigt att du tar ansvar för ditt arbete och att du ser till att följa upp arbetsuppgifter samt tilldelad budget. I och med detta bör du även vara noggrann och analytisk för att trivas i rollen.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Kista, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Zyxels önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Zyxel är ett internationellt företag som distribuerar nätverksutrustning till privatpersoner och företag. Zyxels huvudkontor ligger i Taiwan, och de har kontor i USA samt över hela Europa.