Driven och teknisk förvaltningsansvarig till stor bank och försäkringsbolag!

Driven och teknisk förvaltningsansvarig till stor bank och försäkringsbolag!

Gillar du att arbeta proaktivt och vill vara drivande, få planera och styra ditt arbete? Vill du utvecklas inom IT-system och riskhantering på ett bank och försäkringsbolag i framkant? Sök då rollen som förvaltningsansvarig idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en Förvaltningsansvarig för vår kunds räkning som ska arbeta på avdelningen för bank och riskhantering. Banken tillämpar förvaltningsmodellen pm3 och bank IT ansvarar för den IT nära förvaltningen. I rollen som förvaltningsansvarig kommer du proaktivt driva, planera, styra och följa upp det dagliga arbetet med förvaltningsärenden i samverkan med verksamheten, deras arkitekter och IT-leverantörer. Denna roll omfattar bl a applikationer för operativ risk, kreditscoring, fraud och extern riskrapportering. Rollen kan anpassas och därför söker vi dig som antingen är junior eller som har mer erfarnhet inom området. Du kommer rapportera till, och arbeta på uppdrag av Förvaltningsledare IT.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kunden. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig initialt 6 månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du vara förvaltningsansvarig och systemförvaltare av bankens Risk applikationer. Rollen är av mer beställande och koordinerande karaktär då utveckling och drift av bankens applikationer är utlagt på externa leverantörer. Detta innebär också att ett stort inslag är att krav ställa och följa upp att leveranser sker i tid samt med rätt kvalitet.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera beställningar i bankens ärendehanteringssystem och mot deras leverantörer, driva och leda genomförandet av IT utvecklingsaktiviteter i samverkan med verksamheten, våra arkitekter och IT leverantörer
 • Granska verksamhetens krav, formulera de icke-funktionella kraven samt ge stöd i testförberedelser och releasehantering.
 • I samverkan med våra leverantörer skapa förutsättningar för hög tillgänglighet avseende IT stödet och att all vidareutveckling genomförs på ett kostnadseffektivt sätt
 • Aktivt delta i problem- och incidenthantering
Vi söker dig som

Vi söker dig som trivs att arbeta i ett snabbt tempo, är drivande och resultatorienterad. Du är självständig i ditt arbete men inspireras av dialog och samarbete med kollegor och har därmed mycket god samarbetsförmåga.

Vidare har du:
 • God IT-teknisk kompetens, gärna utvecklarbakgrund och en förmåga att samverka med aktörer både inom IT och verksamhet.
 • Erfarenhet inom områdena Risk Control (Corep rapportering) och Credit Risk inom Bank&Finans.
 • Erfarenhet av systemförvaltning och av arbete i en beställarorganisation och haft samverkan med flera externa parter.
 • Goda kunskaper av systemet SAS
Vi ser även att du är en person som har fokus på leverans och har en förmåga att prioritera väl i pressade situationer. Du är även en god kommunikatör i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på STW01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som heltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kundföretaget består av 100 anställda och har som uppdrag att för de olika bolagen som ingår bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för bolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.