Driven och affärsnära Marknadsansvarig till Momentum

Driven och affärsnära Marknadsansvarig till Momentum

Vill du vara med och driva utvecklingen framåt i ett svenskt programvaruföretag som fokuserar på webbaserade applikationer mot fastighetsbranschen? Är du samtidigt en driven och självständig person som brinner för att bygga intresse genom modern B2B-marknadsföring som resulterar i konkreta och kvalitativa leads? Då kan du vara Momentums nya marknadsansvariga!

Information om uppdraget

Academic Work söker en marknadsansvarig till Momentum. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Momentum.

Momentum Software utvecklar nästa generations molntjänster för fastighetsbranschen. Med hjälp av den senaste tekniken stöttar man sina kunder, och deras kunder, genom att digitalisera processer och utveckla nya, innovativa lösningar. Efterfrågan på Momentums nya webbaserade produkter ökar just nu snabbt bland såväl befintliga som nya kunder.

Momentum är snabbrörliga, kundfokuserade och framförallt har medarbetarna här riktigt kul tillsammans! Hos Momentum jobbar du på ett företag som jobbar hårt för att vara en attraktiv arbetsgivare genom att bl. a erbjuda ett gediget paket med personalvårdande aktiviteter samt gemensamma kick-offer och möten. I Stockholm sitter i dag 6 personer men man har även kontor i Malmö, Göteborg, Falun, Sala och Uppsala med totalt ca. 70 anställda. Trots att företaget sitter utspritt på olika kontor runtom i Sverige har Momentum lyckats med att skapa en arbetsplats med mycket god stämning och sammanhållning kontoren emellan och man arbetar i nära dialog med engagerade och kompetenta kollegor något man är mycket stolt över!

Arbetsuppgifter

Momentums nya Marknadsansvariga kommer att spela en central roll i bolaget med huvudansvar för att, i nära samarbete med VD och säljorganisationen, skapa kännedom om Momentums produkter och tjänster inom fastighetsvärlden och säkerställa att Momentum genomför de satsningar och aktiviteter inom marknadsområdet som stärker deras position som det självklara valet för fastighetsbolag, både på kort och lång sikt.

I rollen som marknadsansvarig förväntas du kunna sätta dig in i rollen och företagets affär snabbt, för att därefter självständigt kunna skapa och upprätthålla ett strategiskt arbete vad gäller alla delar kring Momentums marknadsföring. Du kommer, tillsammans med en marknadskoordinator, ansvara för att genomföra, mäta och följa upp samtliga aktiviteter inom marknadsområdet. Eftersom Momentum har en bred, modulbaserad produktflora kommer fokus ligga mot både nya och befintliga kunder.

Du kommer till exempel att:
 • Driva och utveckla Marketing Automation-verktyg
 • Utveckla och genomföra content marketing-aktiviteter
 • Genomföra och följa upp digital annonsering
 • Ansvara för kundevent, seminarier och webbinarier
 • Omvärldsbevakning kring nya verktyg, best-practices och trender inom området
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom marknadsföring och kännedom och grundförståelse kring moderna marknadsföringsstrategier och inom digital marknadsföring.
 • Har god dator- och systemvana. Momentum arbetar idag bland annat med Adwords.
 • Har ett par års erfarenhet av B2B-marknadsföring där du bekantat dig med digitala verktyg och begrepp.
 • Kommunicerar obehindrat i det svenska och engelska språket.
För att trivas i rollen som Marknadsansvarig hos Momentum är du en person som går igång på att komma med egna idéer och att se resultat av ditt arbete. Du är inte rädd för att kavla upp ärmarna och våga driva på ditt arbete själv, och du arbetar engagerat och målmedvetet mot att Momentums positiva utveckling ska fortsätta. För dig är det en självklarhet att arbeta affärsnära och resultatdrivet där du har en fallenhet för att analysera och följa upp resultat samt med utgång i detta sätta strategier framåt för marknadsarbetet. Då Momentum värdesätter teamkänsla och gemenskap så är det en absolut förutsättning att du är en teamplayer som trivs i nära samarbete med andra och som gärna är med och delar med dig av dina tankar och åsikter samtidigt som du delar med dig av din positiva energi och entreprenörsdrivna fokus.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Momentums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Momentum är ett svenskt programvaruföretag med fokus på utveckling av webbaserade applikationer mot fastighetsbranschen. Momentum satsar på moderna tekniska plattformar och fokuserar därför på så kallade SaaS-tjänster (Software as a Service). Momentum är idag 70 anställda, varav drygt hälften är utvecklare, och man växer snabbt. Många av medarbetarna hos Momentum har en bakgrund inom fastighetsbranschen vilket gör att man är väl insatt i sina kunders verksamhet och utmaningar.