Driven Systemtekniker till SOS Alarm sökes!

Driven Systemtekniker till SOS Alarm sökes!

Har du erfarenhet inom drift och söker efter nästa steg i karriären? Vill du vara med i en spännande förändringsprocess på en av Sveriges största myndigheter där stora utvecklingsmöjligheter finns? Då ska du söka till SOS Alarm idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Systemtekniker till SOS Alarm för att stärka upp SOS IT och Systemdrift. SOS Alarm fyller en viktig samhällsfunktion för svenska folket men även en kommersiell funktion genom bland annat inbrotts- och brandlarm. För att säkerställa att de är marknadsledande inom sitt verksamhetsområde och levererar kvalitet i världsklass har påbörjat ett omfattande förändringsarbete med syfte att leva upp till visionen om ett tryggare Sverige för alla.

I rollen som Systemtekniker så kommer du ingå i ett team om ca 6-8 personer där fokus ligger på att säkerställa driftstabilitet samt vidareutveckling av våra system och applikationer. I rollen ingår att samverka internt på IT-avdelningen, med övrig verksamhet samt externa partners och leverantörer.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SOS Alarm.

Arbetsuppgifter

Som Systemtekniker kommer du tillsammans med din grupp ansvara för drift och underhåll av den verksamhetskritiska systemdriften. Incident samt problemhantering med analys och uppföljning kommer vara en stor del i rollen som Systemtekniker och du kommer att arbeta med flera olika verktyg kring övervakning och managering. Du arbetar med att säkerställa driften av de verksamhetskritiska systemen så väl som att delta i nya IT projekt.

I alla arbetsuppgifter kommer det vara viktigt att stötta verksamhetens utifrån förväntningar och avtal samt leverera god service till våra användare och kunder. SOS Alarm driftar sina tjänster huvudsakligen i Windowsmiljö.

Du kommer till exempel att:
 • Driva egna projekt för att utveckla systemen
 • Hantera förändringsärenden och lösa de incidenter som uppstår
 • Uppgradera servrar samt förvalta dessa.
I arbetsuppgifterna kommer även beredskapstjänstgöring att ingå då SOS Alarms system som kräver 24/7/365 drift kopplat till ansvarsområdet.

Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för att ta hand om och förbättra systemen hos SOS Alarm. I rollen kommer du vara med och påverkar arbetet men även vad du själv ska arbeta med. Utrymme till utveckling är stort om viljan och drivet hos dig finns.

Vi söker dig som
 • Har minst ett års erfarenhet som Systemtekniker
 • Har erfarenhet av Microsoft miljöer
 • Har erfarenhet av att arbeta med förändring, problem och incidentprocesser
 • Har god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område

Vi ser gärna sökanden med såväl svensk som utländsk bakgrund, men du måste vara svensk medborgare. Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Som person är du bra på att samarbeta samt är en självgående tekniker med många egna initiativ. Du är strukturerad, har ansvarskänsla och kan visa ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter. Vidare tror vi att du är driven och hungrig i ditt arbetssätt för att ständigt kunna ta arbetet framåt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SOS Alarms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Support, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SOS Alarm har ett viktigt uppdrag, att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Detta ska bidra till att skapa ett tryggare Sverige för alla. När krisen slår till är nödnumret 112 det nummer som hjälpsökande kan ringa. Ibland är krisen stor och berör många människor. Ibland drabbas en enskild individ eller en organisation. Oavsett vilket så är hjälpen bara ett samtal bort. Med den erfarenheten som bas har vi byggt en rikstäckande verksamhet av larmcentraler som utgör grunden för deras bidrag till ett tryggare Sverige. Deras medarbetare kan med sin kompetens, sin empatiska förmåga och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att alltifrån ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst, till jouroperatör och väktare kan göra sitt jobb. De är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige.