Driftledare inom vattenkraft till Fortum

Driftledare inom vattenkraft till Fortum

Föreställ dig att du sitter i ett rum med ett stort kontrollbord som visar ca 230 olika vattenkraftsanläggningar, sjöar och dammar runt om i Sverige. Allt är lugnt och stilla sedan flera timmar, helt plötsligt börjar det blinka rött på en skärm och sen en till samtidigt som larmdosan piper och telefonen ringer och en kollega i kontrollrummet försöker prata med dig. Vad gör du? Triggas du av situationen? Då kan rollen som Driftledare inom vattenkraft vara något för dig så läs vidare.

Information om uppdraget

Academic Work söker just nu ytterligare en driftledare inom vattenkraft till Fortum. Fortum behöver förstärka upp på deras avdelning som ansvarar för optimering och försäljning av Fortums vattenkraftportfölj. Divisionen Generation ansvarar för storskalig kraftproduktion, optimering och handel på den nordiska marknaden. Divisionen omfattar kärnkrafts-, vattenkrafts-,vindkraft- och värmekraftsproduktion. Just nu söker de efter dig som vill vara en viktig del i framtidens helt fossilfria elförsörjning.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Fortum.

Arbetsuppgifter

Som driftledare kommer du tillsammans med dina kollegor att övervaka och ansvara för driften av Fortums ca 120 vattenkraftverk med tillhörande dammar i Sverige. Det är en händelserik roll där få dagar är den andra lik. I rollen arbetar man alltid tillsammans med minst två kollegor, som har samma arbetsuppgifter men andra anläggningar. Arbetspassen handlar om allt från att uppmärksamma och agera på inkommande larm från anläggningar, ringa ut beredskap vid behov, styra elektriska arbeten och arbeten i vattenvägar, logga händelser, skicka arbetsorder till underhållsentreprenör. Utöver tät kontakt med personal ute i fält krävs att kontinuerligt se över produktionsplaner och ha bra samarbete med handelsfunktionen i kontrollrummet för att uppnå optimal produktion i anläggningarna.

Allt beskrivet ovan kan hända samtidigt där man måste vara mottaglig för att ta in mycket information samt veta hur man ska prioritera den. Det finns givna ramar och tydliga instruktioner att förhålla sig till och en dygnet-runt jour att kontakta vid behov.

Anläggningarna behöver övervakas dygnet runt vilket innebär att du kommer att arbeta både nätter och helger enligt skiftschema. Att lära sig rollen tar tid, under upplärningstid kommer du att få ta del av ett utbildningspaket där teoretiska föreläsningar, arbete ute på fält och parallellt arbete med en mer erfaren kollega ingår.

Vi söker dig som
  • Har teknisk examen och/eller
  • Erfarenhet av branschen
Bakgrund för att passa för rollen kan variera mycket men vi ser förslagsvis att du har antingen YH-utbildning inom driftteknik, arbetat med drift som drifttekniker eller inom processindustrin, arbetat ute på fält, inom vattenkraft, med högspänning på nät, haft administrativ roll tidigare och/eller vana av skiftarbete.

Då nästan all kommunikation sker på svenska är svenska i tal och skrift ett krav.

Som person är du
analytisk då du dagligen ska kunna tolka händelseförlopp och siffror. Du har ett flexibelt förhållningssätt där du enkelt kan prioritera mellan olika uppgifter och snabbt kan ta action på kritiska situationer utan att känna dig stressad. Likaså är det viktigt att du också är en problemlösande person som letar lösningar på utmaningar och vågar ta hjälp och be om råd när du inte sitter på svar. Slutligen kräver denna roll att du är kommunikativ, alltså att du lugnt, tydligt och metodiskt i samtal med kollegor och kunder kan förmedla budskap samt ge direktiv.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägning
  • Omfattning: Heltid. Skiftjobb inkl. kvällar, helger och nätter
  • Placering: Ropsten, Stockholm
Kontaktuppgifter: Hedvig Svärd, hedvig.svard@academicwork.se

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fortum är ett ledande företag inom ren energi som förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Fortum vill involvera sina kunder och samhället i omställningen till en renare värld. De sysselsätter cirka 9 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Omsättning under 2017 uppgick till 4,5 miljarder euro och 61 % av Fortums kraftproduktion var CO2-fri. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki. www.fortum.se