Dokumentationsledare med inriktning 3D-modellering och BIM till energibranschen

Dokumentationsledare med inriktning 3D-modellering och BIM till energibranschen

Om du trivs med att få vara med och bygga upp en ny funktion och roll där ditt arbete gör skillnad idag, men också till ett långsiktigt resultat med chans till nya affärer, så är det här tjänsten för dig. Vår kund driver flera olika projekt inom energibranschen och de behöver nu stärka upp teamet med kompetens och erfarenhet av 3D-modellering, BIM och Datasamordning. Utveckling ser de som en naturlig del av arbetet vilket de hoppas du också delar. Med rätt inställning är möjligheterna till spännande och utvecklande arbetsuppgifter snudd på oändliga.

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en Dokumentationsledare med inriktning 3D-modellering och BIM inom anläggning.

Vår kund erbjuder lösningar för maskin och anläggning, mjukvara och inbyggda system samt teknisk dokumentation, till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Deras tjänster är inriktade på att förbättra konkurrenskraften hos deras kunders produkter, tjänster och tekniska processer under hela produktens livscykel. Resultaten av deras innovativa ingenjörskunnande kan ses i många industrilösningar och vardagsprodukter.
I den här rollen får du vara med på resan i en delvis ny affär och vara med att bygga upp och driva rollen från början. Ditt arbete och engagemang gör skillnad och resultatet kan leda till fler liknande projekt och utökade affärer i framtiden.

Hos vår kund blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Företagskulturen är dynamisk och otvungen med drivna och engagerade medarbetare. De har ett starkt kontaktnät och stor erfarenhet från olika företag och branscher vilket ger dig en unik möjlighet att utvecklas som ingenjör.

Du erbjuds
 • Bli del av ett globalt växande bolag där du är med och skapar förändring i teknikvärlden
 • Goda karriärmöjligheter där du dels kan utvecklas i nuvarande tjänst och på sikt ta dig an en mer projektledande och avancerad roll om du har den ambitionen
 • Dedikerat samarbete med en Konsultchef som blir din karriärpartner på Academic Work
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen som Dokumentationsledare med inriktning 3D-modellering och BIM har du både en ledande och en stödjande expertroll genom projektets alla faser.

Du är support i projektets alla frågor kring den tekniska dokumentationen och ska förmedla kundens krav på dokumentation till projektledare/delprojektledare och leverantörer. Du tidsplanerar, utarbetar rutiner för och koordinerar dokumentationsleveranser och granskningar. Status följs kontinuerligt upp i dokument och checklistor som du ansvarar för.
Du har ansvaret att hålla ihop dokumentationen i stort men också specifikt 3D-modellen och förvaltningen av den. Uppdraget kräver kravställning för 3D-förvaltning och du kommer vara experten av 3D-modellen och arbetet med den.

Vi söker dig som
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av 3D-modellering och samordning av BIM ifrån anläggning/bygg. Vi ser att du har en förståelse för anläggning och vana av att arbeta i större projekt.
 • Vi ser också att du har tidigare erfarenhet av kravställning inom 3D-förvaltning
 • Kommunicerar väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska då båda språken används i tjänsten
Det är meriterande om du:

* Har arbetat med system eller anläggningsregister enligt standarder för hantering av teknisk dokumentation.

Som person ser vi att du är:
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Självgående
Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, behovet är tillsvidare men 6 månaders anställning tillämpas till en början. Det finns chans till att kunna bli överrekryterad på sikt till vår kund, förutsatt att samarbetet har fungerat bra för alla parter.
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är en internationell koncern med mer än 3 400 teknikspecialister som arbetar för att skapa en förändring i teknikvärlden. De tror att det kommer att krävas en annan, mer strukturerad, fokuserad strategi för att lösa morgondagens tekniska utmaningar.