Dokumentationsingenjör med intresse för energi till Etteplan

Dokumentationsingenjör med intresse för energi till Etteplan

Etteplan är specialister på lösningar för teknisk dokumentation. Just nu expanderar de enligt sin 15-plan. Alltså att öka med 15% varje år genom organisk tillväxt och förvärv. Deras största framgångsfaktor är förmågan att se och lyfta fram sina kunders konkurrensfördelar kopplade till kärnverksamheten, låta dem fokusera på dessa och strukturera upp dokumentationen runtomkring. Etteplan söker dig som tidigare har erfarenhet av teknisk dokumentation och som nu antingen vill fortsätta eller ge sig in i energibranschen. Som dokumentationsingenjör hos Etteplan arbetar du i projektform och har du ambitionen att på sikt ta dig an en mer avancerad roll, eller gå ännu mer åt projektledarhållet, finns det goda förutsättningar för det.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Etteplans räkning en dokumentationsingenjör med tidigare erfarenhet av teknisk dokumentation. Etteplan erbjuder lösningar för maskin och anläggning, mjukvara och inbyggda system samt teknisk dokumentation, till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Deras tjänster är inriktade på att förbättra konkurrenskraften hos deras kunders produkter, tjänster och tekniska processer under hela produktens livscykel. Resultaten av Etteplans innovativa ingenjörskunnande kan ses i många industrilösningar och vardagsprodukter.
De driver flera olika projekt inom bland annat energibranschen och de behöver nu stärka upp teamet med ytterligare en medarbetare.

Hos Etteplan får man som ny medarbetare en mentor under sin första tid men teamet stöttar och hjälper varandra i det dagliga arbetet. Du kommer få en god introduktion till arbetet och kommer ha kompetenta kollegor att bolla frågor, utmaningar och tankar med.

Du erbjuds
 • Bli del av ett globalt växande bolag där du är med och skapar förändring i teknikvärlden
 • Goda karriärmöjligheter där du dels kan utvecklas i nuvarande tjänst och på sikt ta dig an en mer projektledande och avancerad roll om du har den ambitionen
 • Dedikerat samarbete med en Konsultchef som blir din karriärpartner på Academic Work
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Dokumentationsingenjör kommer du att arbeta i projekt kopplat till stora anläggningar och till viss del arbeta med att sammanställa, arkivera och dokumentera material. Du kommer få driva utvecklingsprojekt hos en befintlig kund inom energibranschen och vi tror att du ser en långsiktighet i att jobba med teknisk information då du kommer bli en viktig lagspelare och vara med att vidareutveckla en funktion.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att vara delaktig och leda hantering av anläggningsteknisk dokumentation. Ditt dagliga arbete sker som regel i projektgrupper tillsammans med kollegor eller kunders personal på anläggningarna; projektledare, drift- och underhållspersonal, produktionstekniker m.fl. Du förväntas bidra i utveckling och implementering av nya system och arbetssätt såväl som att hantera dagliga dokumentationsärenden inom anläggningsdokumentation.

Vi söker dig som
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av teknisk dokumentation, exempelvis från en roll som dokumentationsingenjör, teknikinformatör eller teknisk skribent. Alternativt att teknisk dokumentation har utgjort stor del av tidigare tjänster.
 • Är utbildad ingenjör, starkt meriterande med inriktning mot energi- och miljö eller elkraft. Alternativt inriktning mot maskinteknik/mekanik med intresse för energibranschen.
 • Kommunicerar väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska då båda språken används i tjänsten
Det är meriterande om du:
 • Tidigare har arbetat med dokumentation kopplat till stora anläggningar, projekt eller teknik
 • Har arbetat med system eller anläggningsregister enligt standarder för hantering av teknisk dokumentation.
Som person ser vi att du är:
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Självgående
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, behovet är tillsvidare. Det finns chans till att kunna bli överrekryterad på sikt till vår kund, förutsatt att samarbetet har fungerat bra för alla parter.
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Etteplans önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Etteplan är en internationell koncern med mer än 3 400 teknikspecialister som arbetar för att skapa en förändring i teknikvärlden. De tror att det kommer att krävas en annan, mer strukturerad, fokuserad strategi för att lösa morgondagens tekniska utmaningar.
Under 2019 omsatte Etteplan 263 miljoner euro. Bolaget har verksamhet i Sverige, Finland, Nederländerna, Tyskland, Polen, USA och Kina. Etteplans aktie är noterad på Nasdaq Helsinki Oy under tickern ETTE.