Discovery network söker en stjärna till teamet för programplanering!

Om jobbet

Är du intresserad av TV, media & kommunikation och är en person som har administrativ erfarenhet? Är du noggrann, strukturerad, inte är rädd för att ta för dig och trivs i en roll med mycket ansvar? Nu söker Discovery Networks Sweden en Programplanerare till ett fartfyllt jobb på heltid! Discovery Network Sweden är Sveriges tredje största komersiella TV-företag, som exempelvis består av kanal 5 och Eurosport 1. Discovery Networks Sweden har långt över 5 000 000 tittare varje vecka. Ta chansen och sök redan nu!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Discovery Networks Swedens räkning en Programplanerare på heltid. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Discovery Networks Swedens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult på Discovery Networks. För rätt person kan möjlighet finnas till arbete vid behov längre fram.
Som konsult på Academic Work erbjuds du:
 • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
 • Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du alltid en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Arbetsuppgifter

Som programplanerare kommer du att arbeta med arbeta att programplanera samt schemaläggning av kanaler som blir den playlista av program/trailers/reklam som används när kanalerna sänds. Vidare kommer du att säkerställa att rätt information når till berörda parter, såsom exempelvis marknadsavdelning, programavdelningar eller försäljningsavdelning. Vid introduktion kommer du att få stöd av kollegor som har samma roll.

Du kommer till exempel att:
 • Vara delaktig i planerandet gällande vilka program som ska sändas samt när de ska sändas
 • Kvalitetssäkra allt publicerat material
 • Ha kontakt med marknadsavdelning, programavdelningar och försäljningsavdelning
 • Säkerställa Discovery Network får ut så mycket som möjligt ur sina rättigheter
Vi söker dig som
 • Har goda datakunskaper, främst i Excel
 • Har administrativ erfarenhet
 • Har erfarenhet av att arbeta med schemaläggning
 • Helt flytande i både svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har arbetat med som exempelvis produktionsassistent eller har erfarenhet av annan koordinerande roll inom media sedan tidigare. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i programmet Whats On och/eller Advantage.

Som person är du strukturerad och noggrann till karaktären eftersom det är av stor vikt att arbetet utförs korrekt och inom deadlines. Du är lättlärd, lösningsorienterad, stresstålig, är duktig på att samarbeta och trivs i en roll där du får ta mycket ansvar och hantera information från många olika håll. Som Programplanerare förväntas du arbeta förhållandevis självständigt, så detta är något du ska trivas med. För att trivas i rollen och på företaget tror vi även att du är social, utåtriktad och trivs att arbeta i en föränderlig miljö. Vidare är det av stor vikt att du är intresserad av media och rörlig bild.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på STW04@academicwork.se under kontorstid. Kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på STW04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

34 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Discovery Networks Sweden består av TV-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Eurosport 1, Eurosport 2, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Investigation Discovery, Discovery HD, Animal Planet HD samt playtjänsten Dplay.