Digital utvecklingschef till välkänt medieföretag

Academic Work · Data & IT · löpande

Om jobbet

Är du redo att ta nästa steg i karriären? Söker du dig till nya utmaningar i en annan bransch? Vi erbjuder dig en dynamisk roll som utvecklingschef i en spännanade bransch mitt i den digitala transformationen! Urvalet sker efter förmåga och personliga egenskaper varav vi söker dig med eller utan tidigare erfarenhet som chef.

Information om uppdraget

Academic Work söker en digital utvecklingschef till välkänt medieföretag med placering i Stockholm. Mer information om företaget sker efter visat intresse.

Företaget är en del av en större koncern vars medievärld spänner sig över bland annat tidskrifter, webbsajter, film, tv, spel, biografer, böcker, streamingtjänster, utbildningsmaterial och e-handel. Företaget har flera hundra anställda i Sverige.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos rekryterande företag. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work.

Arbetsuppgifter

I rollen som utvecklingschef har du en mångfacetterad roll där du är bolagets huvudansvarige i teknikrelaterade frågor. Rollen har också ett stort mått av strategiskt arbete där du med din tekniska och affärsmässiga kompetens är ansvarig för vidareutvecklingen av företagets erbjudande. Rollen är dynamisk och varierande men kan huvudsakligen delas in i följande ansvarsområden:
 • Strategiskt ansvar i form av att dagligen befinna dig i gränssnittet mellan teknik och affär. Genom din brinnande passion för digital teknik- och affär har du en viktig roll i att stötta ledningsgruppen i frågor kring kompetens och teknik. En viktig beståndsdel av rollen är också att tillsammans med ledningsgrupp lägga upp strategier för att ständigt anpassa företagets erbjudande för att vara relevant för både dagens och morgondagens marknad.
 • Operativt ansvar för flertalet publika webbplatser samt koncernens interna system. Du leder företagets satsning att leverera högkvalitativa och moderna webblösningar i en föränderlig bransch med höga krav på användarvänlighet.
 • Personalansvar och coachning av ett mindre utvecklingsteam bestående av in-house och outsourcad kompetens.
 • Projektleda, utforma behovsanalyser, budgetansvar och aktivt involvera interna och externa intressenter.
Tjänsten passar dig som är trygg i din tekniska kompetens med vana att projektleda eller besitter omfattande ansvar i tekniska projekt. Som person är du redo för nästa steg i karriären och drivs av nya utmaningar då rollen kommer erbjuda en varierande arbetsuppgifter i en bransch som ständigt utvecklas.

Vi söker dig som
 • Har en stor teknisk kompetensbredd och ett brinnande intresse för ny teknik
 • Har gedigen, flerårig, erfarenhet inom modern systemutveckling inklusive god kunskap om webbutveckling och moderna ramverk.
 • Har förmågan och viljan att på ett pedagogiskt sätt överföra din kompetens till andra
 • Har ett affärsmässigt tänk och tydligt ser samband mellan kostnader, intäkter och resultat
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken kommer att användas i arbetet
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av att leda och coacha andra utvecklare
 • Har tidigare erfarenheter av webdesign, UX, SEO och kunskap om digital annonsering/publicering
Då tekniktrenderna svänger snabbt håller du dig uppdaterad inom ditt område och anpassar dig snabbt efter nya omständigheter och förutsättningar. Du är vidare lösningsorienterad och har ett strategiskt perspektiv samt identifierar visioner och långsiktiga mål och planerar aktiviteter för att nå dit. För att passa in i bolaget och det lilla teamet ser vi det som en självklarhet att du är kommunikativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmentstockholmsouth@academicwork.se](mailto: recruitmentstockholmsouth@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Mer information och företaget sker i nästa skede av rekryteringsprocessen.