Digital Redaktör till SVT

Digital Redaktör till SVT

På SVT utvecklas dagligen några av Sveriges största och mest populära tjänster. Kanske har du själv sett senaste dokumentären om Operation Playa på SVT play eller var med och röstade i Mello-appen under senaste omgången av Melodifestivalen? Vi söker dig som vill förgylla dagarna med att lyfta SVT Play, SVT Nyheter, Barnplay och andra digitala tjänster ytterligare några steg. Du blir bryggan mellan användarna och utvecklarna och hittar kreativa sätt för att skapa de bästa förutsättningarna hos SVTs användare.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SVT Kommunikations räkning en Digital Redaktör. Du kommer att omges av cirka 60 kompetenta kollegor och tillhöra den del av kommunikationsavdelningen som arbetar mot SVTs användare. På ena sidan har du kollegan som möter pensionären som undrar om SVT Play fungerar på den nya tv:n, pappan som har ett förslag på hur vi kan göra Barnplay bättre för hans barn och din kompis som mest av allt vill se förra årets julkalender igen. På andra sidan har du din kollega som bemöter feedbacken på SVTs Instagramkonto gällande senaste avsnittet av Uppdrag Granskning eller hyllningarna kring programledaren på Allsång på Skansens senaste outfit. Din roll blir att förse dina kollegor med underlag kopplat till dom tekniska delarna i SVTs plattformar och appar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SVT. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Digital Redaktör kommer du att i en journalistisk anda bygga upp ett internt nätverk, samt genom att hålla dig uppdaterad om senaste funktionerna och releaserna förse dina kollegor med relevant information om SVTs plattformar och appar. När något är på gång bokar du upp relevanta kollegor från olika redaktioner och intervjuar dem inom området. Detta för att sedan kunna förmedla informationen vidare till dom Digitala Redaktörerna som pratar direkt med användarna eller skriva hjälpartiklar som går ut direkt till användarna. Det är även du som ansvarar för hur informationen ska förmedlas till användarna på bästa sätt genom text, bild eller video. Utöver detta har du direktkontakt med utvecklarna på SVT i som berör viktig information som fångats upp från användarna samt regelbundna möten gällande aktuella händelser. Du arbetar med dagliga verktyg som Office 365 och Slack.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har relevant högskoleutbildning inom exempelvis Medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller UX Design eller likvärdig erfarenhet.
 • Har ett tekniskt intresse och kan förklara teknik på ett pedagogiskt sätt för dina kollegor
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har goda kunskaper i Office 365
Det är mycket meriterande om du
 • Har erfarenhet från digital videoproduktion. Detta då vi gärna ser att du på egen hand kan framställa animeringar eller kortare videoklipp.
 • Har praktiskt erfarenhet inom UX-design
Som person är du social och självgående då du i rollen på egen hand kommer att lokalisera vilka du behöver träffa, ta kontakt med dessa personer och förse dig med den information du behöver för att göra SVTs användare nöjda. Du är duktig på att skapa relationer och nyfiken för att ständigt hålla dig uppdaterad om det senaste.

Övrig information
 • Start: September
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Gärdet
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på STW01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är Sveriges största medieföretag och producerar och levererar kvalitetstelevision till miljontals tittare. SVTs ambition är att precis alla i Sverige ska hitta något som berör dem i utbudet. SVTs uppdrag är att spegla hela Sverige och därför söker vi medarbetare med olika bakgrunder som kan tillföra olika perspektiv och erfarenheter till vårt team.