Digital Potential Program hos Bonnier News

Digital Potential Program hos Bonnier News

Bonnier News fortsätter att utveckla några av Sveriges största nyhetssajter och söker nu nya talanger till utvecklingsteamen. Tar du examen under våren 2019 eller har nyligen avslutat dina studier inom systemvetenskap, datavetenskap eller liknande? Med din passion för utveckling kan du vara den vi söker till detta mycket uppskattade talangprogram hos en av Sveriges mest spännande arbetsgivare! Låter det som din drömstart på karriären? Sök då till Digital Potential Program hos Bonnier News!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu sex utvecklare till Bonnier News talangprogram Digital Potential Program som startar i augusti 2019. Under dina första sex månader kommer du och de andra talangerna att följa programmets olika delar för att på bästa sätt komma in din roll som utvecklare på Bonnier News navet i nyhets-Sverige!

De olika delarna av talangprogrammet innefattar bland annat workshops och andra roliga och intressanta events. Du arbetar tätt ihop med din buddy, en kollega som är engagerad i din utveckling och som är din främsta supporter, för att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att växa i din nya roll. Du kommer vara en del av ett härligt team med kompetenta och engagerade kollegor som brinner för att utveckla digitala lösningar för miljontals användare.

Sanna Marklund, DPP:are 2017 och nu utvecklare på Dagens industri, beskriver programmet såhär: "Det bästa med mina första månader på Bonnier News var att jag lärde mig så otroligt mycket. Även om mediebranschen är i ständig förändring, vilket såklart märks inom tech, så finns det tid som ny att ställa frågor och verkligen förstå. Det är kul att få jobba i en sån miljö."

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Bonnier News.

Arbetsuppgifter

Som en utvald talang till Digital Potential Program 2019 kommer stort fokus att ligga på din personliga och tekniska utveckling. Beroende på vad du brinner för och vilket programmeringsspråk du anser är din styrka kommer du att placeras i ett team som kan möta dig i intresse och personlighet. Du kommer få programmera både i par och självständigt (en del även i mob) och få en bred bas att stå på med erfarenheter från hela stacken, både front- och backendutveckling. Den teknikstack som du framförallt kommer att utveckla i är NodeJS eller React samt JavaScript, HTML och CSS i frontend.

Digital Potential Program passar dig som vill bidra till att värna om det fria ordet och kunna bidra med samhällsnytta genom nyheter, media och digital teknik. Bonnier News är en arbetsplats i ständig rörelse och med en unik atmosfär och puls som bara återfinns på en nyhetsredaktion. Gemensamt för samtliga avdelningar inom tech-organisationen är en positiv och härlig anda som andas nytänk och utveckling. Inte minst speglas detta i de många nya tekniker som används på de olika avdelningarna. Förutom att vara med och skapa nyhetssajter i toppklass vågar vi även lova att du blir del av ett härligt team med inspirerande och kompetenta kollegor som har roligt tillsammans på jobbet! Det finns även givetvis möjligheter till nya karriärvägar inom huset för den som vill.

Vad kan bonnier news erbjuda dig:
 • En utvecklande arbetsplats med många karriärmöjligheter
 • En dedikerad buddy
 • Kontinuerlig uppföljning och feedback på ditt arbete
 • En tjänst där du har stor påverkan på dina arbetsuppgifter
 • Seniora kollegor som gärna delar med sig av sina erfarenheter
 • Chansen att bidra till samhällsnytta genom att värna om det fria ordet
Vi söker dig som
 • Tar examen under våren 2019 eller har max ett års erfarenhet efter avslutad utbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller liknande
 • Har goda kunskaper inom Javascript eller webb- och applikationsutveckling
 • Vill få erfarenhet av React eller NodeJS
 • Har professionell kunskap i svenska och engelska
Vi söker dig som är en kreativ och kommunikativ problemlösare med ett stort engagemang och intresse för det du arbetar med. Då du kommer att arbeta mycket tillsammans med kollegor i par och/eller mob programmering ser vi att du har lätt att samarbeta och kan både ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du stort ansvar, både för din egen utveckling och teamets resultat och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt.

Rekryteringsprocessen:

Denna rekrytering sköts utav Academic Work i nära samarbeta med Bonnier News.

Processen består förutom inledande tester och intervjuer hos Academic Work av ett Open House hos Bonnier News den 20 mars. Här får du lära känna Bonnierkoncernen bättre under en heldag och ges möjlighet att träffa framstående personer på Bonnier News. Vidare du får en unik inblick i hur vardagen på de olika avdelningarna ser ut samt en chans att visa vem du är och kunna ge ett första inryck på de rekryterande cheferna. Dagen syftar även till att de rekryterande cheferna på Bonnier News får lära känna dig bättre genom kortare intervjuer. Efter denna dag återstår individuella möten med tekniskt fokus på Bonnier News, en bakgrundskontroll och referenstagning innan du som utvald talang signerar ditt anställningsavtal vid påsk i mitten av april.

Övrig information
 • Start: Augusti 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gjörwellsgatan 30, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bonnier News önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Digital Potential Program är en satsning på nyexade talanger. Genom Bonnier News Digital Potential Program får du som student möjlighet att arbeta med några av Sveriges mest kända varumärken inom nyhetsmedia.