Digital Kampanjspecialist till Business Sweden

Digital Kampanjspecialist till Business Sweden

Nu finns möjligheten för dig som brinner för digital marknadsföring att få arbeta i en internationell miljö på ett företag som av 4potentials vunnit pris som årets talangföretag. Business Sweden söker dig som har en examen inom marknadsföring och några års arbetslivserfarenhet av digitalt kampanjarbete. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker två digitala kampanjspecialister till Business Sweden. Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. De är just nu i en expansiv fas och för att fortsätta utvecklas i takt med den digitala transformationen söker vi två personer till deras marknads- och digitaliseringsavdelning. Kampanjspecialisterna kommer att arbeta för att sätta mer tryck i digitala kampanjer och få bättre hävstång på de digitala kanalerna. Teamet består idag av kompetenta medarbetare som tillsammans supporterar huvudkontoret i Stockholm samt hela den internationella verksamheten. De delar kunskapsinsikter och Thought Leadership samt marknadsför konsulttjänster för att generera leads och skapa nya affärer till kontoren utomlands.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Business Sweden. Uppdraget kommer att vara på heltid och behovet är långsiktigt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som digital kampanjspecialist kommer du arbeta med hela kampanjprocessen genom att säkerställa att de utförs på ett effektivt sätt och analysera dess resultat och utfall. Du arbetar både operativt och strategiskt tätt tillsammans med kollegor i teamet för att Business Swedens kampanjer ska upplevas som attraktiva och går i linje med företagets mål och varumärke. Utöver den analytiska delen av rollen arbetar du även till stor del operativt med content marketing och marketing automation genom att bygga landningssidor, göra e-postutskick och posta inlägg på sociala medier.

Vidare kommer du även att:
 • Ansvara för genomförandet av digitala marknadsföringskampanjer genom olika digitala kanaler
 • Arbeta med SEM och SEO
 • A/B-testning för att förbättra och optimera kampanjer
 • Tillsammans med övriga i marknadsföringsteamet ta fram material och innehåll
Tjänsten passar dig som har erfarehet inom området och som nu vill ta ett nästa steg i din karriär. På Business Sweden får du möjlighet att komma ni i en snabbrörlig och internationell miljö och utvecklas inom marknadsområdet. På Business Sweden är du omgiven av kompetenta kollegor och 2018 utnämns de av 4potentials som vinnare av "Best talent company index", läs mer om det här.

Vi söker dig som

Har en stor passion och talang för digital marknadsföring. Troligtvis har du efter avslutad examen några års arbetslivserfarenhet av digitalt kampanjarbete i olika kanaler. Du har genom studier eller arbete hunnit få goda kunskaper inom webbanalys och kan utifrån olika beteenden dra slutsatser och förstå hur olika kanaler bör användas.

Vi söker dig som:
 • Har en eftergymnasial utbildning inom marknadsföring eller liknande
 • Har några års erfarenhet av digital marknadsföring och marketing automation
 • Har grundläggande förståelse för HTML, CSS, Adoble (Photoshop, Indesign), Google Analytics och A/B-testning
 • Har grundläggande förståelse för CRM, CMS, MS Office samt sociala medier
 • Uttrycker dig proffessionellt på båda svenska och engelska i tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av att skapa rörlig digital content, t.ex. från arbete i Premiere Pro
 • Har kunskaper i SEM, PPC (Pay Per Click) och/eller Google Data Studio/Supermetrics
Som person är du förändrings- och resultatorienterad och har en god förmåga att gå från plan till handling. Du är analytiskt lagd och har god förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Med ett stort driv och engagemang har du förmågan att kombinera din analytiska sida med kreativt utförande. Vidare är du noggrann och strukturerad och kan på ett effektivt sätt planera, organisera och prioritera ditt arbete. Avslutningsvis är du bra på att bygga relationer och sprider positiv energi till dina kollegor.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Stockholm, Klarabergsviadukten 70
 • Kontaktuppgifter: isabella.strandanger@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Business Swedens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning, och internationella företag att investera och expandera i Sverige. För svenska företag gör de det genom att korta tid till marknad, hitta nya intäktsströmmar och minska risk. För internationella företag görs det genom att hitta nya affärsmöjligheter, öka kapitalavkastningen och genom att vara ett opartiskt stöd. Med nätverk på alla nivåer erbjuder Business Sweden strategisk rådgivning och handfast support, såväl i Sverige som på 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Business Sweden ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening. Business Sweden har cirka 500 medarbetare varav merparten arbetar i utlandet.