Demand & Procurement planner till ledande vin- och spritleverantören Altia Sweden!

Demand & Procurement planner till ledande vin- och spritleverantören Altia Sweden!

Blossa Glögg till lussebullen? O.P. Anderson till midsommarsillen? Chill Out Wines till köttbiten? Smarrigt, eller hur? Altia Sweden, landets ledande vin- och spritleverantör, har många välkända varumärken och söker nu en Demand & Procurement planner till sitt team. Om du har en god förståelse för supply chain, trivs med att ha många kontaktytor och är intresserad av vin- och spritbranschen så sök rollen redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Demand & Procurement planner till Altia, ett vikariat som sträcker sig i ett år. Du har möjlighet att utgå från deras huvudkontor på Gärdet alternativt från deras logistikcenter i Brunna, dock krävs en flexibilitet att du 1-2 dagar i veckan arbetar från det andra kontoret. Du kommer att ingå i teamet Procurement Planning för Sverige som består av fyra personer samt ha ett nära samarbete med Demand Planner för Altias spritportfölj. På Altia präglas stämningen av glädje, hjälpsamhet och servicekänsla!

Altia Sweden är Sveriges ledande leverantör till systembolaget. Här produceras, marknadsförs och säljs många egna välkända varumärken och de har också en stor portfölj av importerade produkter från stora producenter. Några av Altia Swedens mest kända varumärken är Blossa glögg, Chill Out Vines, O.P. Anderson, Xanté, Explorer Vodka och Aussie.

Tjänsten är en bemanning vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work och du kommer arbeta som konsult hos Altia Sweden.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer bestå av två delar; prognosplanering och inköpsplanering. För båda områden krävs det ett nära samarbete med produktchefer och säljkår samt med övriga avdelningar inom logistik (masterdata, lager och kundservice).

Prognosplanering:
 • Säkerställa säljprognoser för vinportföljen i Sverige
 • Driva sales and operations planning processen för vin
 • Samarbete med Altias produktionsenhet i Finland
 • Aktivt delta i Altias globala demand planning möten
Inköpsplanering:
 • Ansvara för kvartspallsplaneringen för de kvartspallar som byggs i Altias logistikcenter i Brunna
 • Hantering av fakturor
 • Stötta inköpsplaneringen med potentiell inköpsportfölj, rapportering osv
Vi söker dig som
 • Har erfarenhet och/eller utbildning inom supply chain/logistik, gärna från dryckesbranschen eller FMCG (fast-moving consumer goods)
 • Har mycket god systemvana
 • Har goda kunskaper inom Excel
 • Har mycket goda kunskaper inom svenska och engelska, både i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet från vin- och spritbranschen alternativt har ett stort intresse för dryck. Vidare ser vi gärna att du som söker har tidigare arbetat i Relex och/eller SAP.

Som person arbetar du proaktivt och räds inte för att ta egna initiativ. Du är noggrann och har ett sinne för detaljer och tycker det är roligt att självständigt söka lösningar på problem. Du har även lätt att samarbeta med andra människor och är tydlig i din kommunikation både muntligt och skriftligt då det dagliga arbetat innebär många kontaktytor.

Övrig information
 • Start: Omgående, alt. enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, 37.5h/vecka
 • Placering: Gärdet & Brunna
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Altias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Altia Sweden är Sveriges ledande leverantör till Systembolaget. De producerar, marknadsför och säljer några av Sveriges mest klassiska varumärken så som Blossa Glögg, O.P. Anderson Aquavit, Explorer Vodka, Grönstedts Cognac och Chill Out Wines. Här finns också nyare klassiker så som Xanté, Valhalla och AUSSIE. Att vårda ett klassiskt arv och samtidigt varsamt lotsa dess traditioner in i framtiden är en av Altias många uppgifter