Dataanalytiker till CFI Group

Dataanalytiker till CFI Group

Hissen tar oss högt upp i huset på Birger Jarlsgatan och vi välkomnas in på CFI Groups Stockholmskontor. Här arbetar de med avancerad statistisk analys och verksamhetsrådgivning för sina kunder, aktiva inom bland annat Energi, Handel och Finans. CFI Group växer och söker en dataanalytiker till teamet Client Operations. Vill du arbeta i en roll med fokus på analys och programmering? Läs vidare.

Information om uppdraget

Academic Work söker för CFI Groups räkning en dataanalytiker.

CFI Group är ett företag som i 25 år har utvecklat affärslösningar inom Customer Asset Management. Utgångspunkten är kunden som finansiell tillgång där CFI Group hjälper företag att skapa tillväxt och öka lönsamheten genom kunddriven affärsutveckling. Expertområdena är analys och verksamhetsrådgivning, där kundinsikter omvandlas till faktiska åtgärder hos företagen. På CFI Group arbetar omkring 25 medarbetare och sitter i härligt nyrenoverade och trivsamma lokaler centralt på Östermalm. De söker nu en medarbetare till teamet Client Operations.

Så här beskriver Elisabet, Client Operations Manager, CFI Group:

Vi är ett mindre bolag med en öppen, familjär och lärande kultur. Vi är olika som personer och tar tillvara på detta genom att ta hjälp av och utveckla varandra. Efter flera års erfarenhet i branschen har vi byggt upp nära samarbeten med våra kunder- några av Sveriges största företag"

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos CFI Group.

Arbetsuppgifter

Som dataanalytiker kommer du att arbeta i team tillsammans med rådgivande konsulter som genomför kundprogram för några av Sveriges största företag. I rollen kommer du att genomföra analyser för företag kring deras kunder, medarbetare eller varumärke. CFI Groups metod är internationellt erkänd och har utvecklats vid University of Michigan i USA. Vidare kommer du att ansvara för den administrativa och tekniska delen av kunduppdraget. Tjänsten inleds med en upplärning då du lär känna verksamheten och du blir även tilldelad en fadder.

Du kommer till exempel att
 • Förbereda, programmera och administrera datainsamlingar
 • Ta fram dataspecifikationer samt genomföra analys av insamlad data i ett egenutvecklat analyssystem
 • Designa och utforma rapporteringsmallar i samråd med konsult och klient
 • Ansvara för setup/programmering av kundportaler samt rapportproduktion med tillhörande kvalitetssäkring
 • Vara behjälplig i framtagande av kundpresentationer
 • Bidra till förbättringar/effektiviseringar i leveransprocesser samt utveckling av verktyg/system
Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning inom området och har starkt intresse för statistik, analys och tekniska program
 • Har mycket goda kunskaper i Microsoft Office och främst Excel
 • Du talar och skriver svenska och engelska flytande
Det är meriterande om du
 • Tidigare har arbetat med datahantering eller som systemadministratör
 • Grundläggande kunskaper i programmering i exempelvis VBA och R
 • Erfarenhet av SQL
 • Erfarenhet av Qlik Sense eller Qlik View
 • Annan programmering är också ett plus
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du orädd och agerar med säkerhet och trygghet i situationer som är nya för dig trots begränsad kunskap och erfarenhet. Du är en god problemlösare som triggas av att utmanas i arbetet och förstår långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Du har ett noggrant arbetssätt och är uppmärksam på detaljer i arbetet med fokus på att leverera med kvalité. Vidare har du förmågan att arbeta hårt samt lägger ner tid, energi och engagemang på sitt arbete.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Östermalm
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CFI Groups önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CFI Group är ett företag som i 25 år har utvecklat affärslösningar inom Customer Asset Management. Utgångspunkten är kunden som finansiell tillgång där CFI Group hjälper företag att skapa tillväxt och öka lönsamheten genom kunddriven affärsutveckling. Expertområdena är analys och verksamhetsrådgivning, där kundinsikter omvandlas till faktiska åtgärder hos företag.

CFI Groups metod är internationellt erkänd och har utvecklats vid University of Michigan i USA. Metoden används bl a av världens största kundnöjdhetsindex, The American Customer Satisfactin Index (ACSI). CFI Group grundades 1989 och huvudkontoret ligger i Ann Arbor, USA. De finns representerade i sju länder och har ca 150 anställda i hela världen. Stockholmskontoret etablerades 1991 och har idag ca 25 medarbetare.