Dataanalytiker inom energisektorn till SENS!

Dataanalytiker inom energisektorn till SENS!

Genom att kombinera ny teknik med beprövade lösningar, inom nya tillämpningsområden, flyttar SENS fram gränserna för energilösningar. Är du ingenjör och redo för nästa steg i karriären? SENS söker en Dataanalytiker som har ett stort intresse för teknik och energi. Här får du chansen att komma till ett företag som växer där du får möjlighet att forma din roll i den riktningen du önskar! Vänta inte, ansök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Dataanalytiker inom energisektorn till SENS Consulting. SENS är ett expansivt bolag som levererar hållbara energilösningar med hög effektivitet till både energibolag och fastighetsägare.

Som dataanalytiker hos SENS Consulting kommer du att ha en nära dialog med företagets affärsutvecklare för att ta fram energilösningar till deras kunder. Ditt fokus kommer att ligga på bearbetning och analys av kvantitativ energidata för fastigheter, stadsområden och fjärrvärmeproduktion. Du kommer även arbeta med att visualisera data och aktivt delta i affärsutvecklingsprocessen samt presentera resultat för kunder och och företagsledningen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work tillsvidare och arbeta som konsult hos SENS. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt.

Arbetsuppgifter

Som Dataanalytiker kommer du att arbeta brett inom energi, där ditt främsta fokus kommer att ligga på bearbetning och analys av kvantitativ energidata ,

Du kommer till exempel att:
 • Analysera kvantitativ data för kyla och värme.
 • Inhämta och analysera öppna data.
 • Utveckla SENS SCADA-system.
 • Arbeta med visualisering av data på skärmar och i dashboards för att vägleda ditt team och stakeholders.
Tjänsten passar dig som vill vara med och bygga ett nytt företag. SENS har en platt organisation vilket innebär att alla möjligheter till personlig utveckling finns. Här kan du vara med och påverka din framtid och det är upp till dig i vilken riktning. Du tar mycket eget ansvar och gillar att leda projekt framåt.

Vi söker dig som
 • Har en Civil- eller Högskoleutbildning inom matematik, statistik, datalogi, numerisk analys eller liknande
 • Har goda kunskaper i Python, R eller liknande programmeringsspråk
 • Har goda kunskaper inom SQL och Excel
 • Har 1-5 års relevant arbetslivserfarenhet inom området
 • Har hög kommunikativ nivå i svenska och engelska
Det är meriterande om du...
 • Har erfarenhet av att sedan tidigare arbetat med dataanalys och datautvinning
 • Har bakgrund som energiingenjör
 • Kan bygga Dashboards i Google Studio, Tableau eller liknande datavisualiseringsmjukvara
Som person är du nyfiken och har ett brinnande intresse för energifrågor och är noggrann. Något som ger framgång är att du har stark förmåga att översätta teori till praktik samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du trivs i en roll med stora kontaktytor och är mån om att utveckla goda samarbetan såväl internt som externt. Vidare har du förmågan att tala inför grupp, planera och organisera. Då du kommer ha en fri roll för att hitta möjligheter söker vi dig som är självgående, orädd och säljande.

Övrig information
 • Start: Hösten 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm, Sickla
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SENS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ste01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sens är världsledande aktör inom termiska energilager. Sens Consulting som är en del av SENS-gruppen erbjuder sina kunder främst inom fjärrvärme- och fastighetsbranchen både affärs- och energirådgivning, där de tillämpar beprövad teknik i nya användningsområden för att leverera nya innovativa energilösningar som ger deras kunder bättre ekonomi och en bättre miljöprofil. SENS Conulting levererar även tjänster och teknisk säljstöd till SENS-gruppens övriga bolag som inkluderar Construction, Assests och Development.