Data Scientist till Axfood!

Data Scientist till Axfood!

Kan du få siffror och diagram att berätta en historia? Trivs du i en roll där du direkt ser påverkan och resultat av ditt arbete? Just nu finns chansen för dig som har ett starkt intresse för teknik och hur IT kan användas direkt i affären att söka tjänsten som Data Scientist. Här får du möjlighet att arbeta i en spännande organisation med starkt varumärke. Du erbjuds en verksamhetsnära roll där du formar fina egna framgångar och får bidra med utveckling och förbättring av processer.

Information om uppdraget

Inom Axfood agerar Dagab Inköp & Logistik AB, som är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor, där även e-handeln tar en stor del av bland annat förvärvade Mat.se. Dagab Inköp & Logistik är en del av Axfood AB som är noterat på Nasdaq Stockholm AB:s Large Cap-lista. Som medarbetare på Dagab blir du en del av en företagskultur som kännetecknas av stort engagemang och gott kamratskap.

Som Data Scientist kommer du tillhöra en centraliserad funktion inom controlling som agerar tvärfunktionellt för att skapa förutsättningar för affärsutveckling och lönsamhet.
Du kommer tillhöra ett team om fyra personer. Teamets uppgift är att stötta hela verksamheten och hantera data för att fördjupa företagets insikter från affären, med syfte att skapa rätt förutsättningar för företaget att ta datadriva beslut. Det innebär tekniskt och analytiskt arbete för att skapa beslutsstöd och underlag för effektivisering.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Axfood. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Bygga scorecards och rapporter för att skapa beslutsstöd och underlag för effektivisering
 • Analys av försäljning, bruttovinst, utfall och påverkan från kampanjer
 • Utforska och visualisera strukturerad och ostrukturerad data
 • Bygger modeller, skapar kluster, mikrosegment och levererar analys som påverkar slutkonsument
Tjänsten passar dig som motiveras av att driva ditt eget arbete och arbeta med förbättringar. Vidare får du en möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö där du får påverka ditt arbete i en stor utsträckning. För rätt person finns det möjlighet att ta sig an fler ansvarsområden.

Vi söker dig som

För att kunna nyttja dessa möjligheter behöver du ha en del kunskap och erfarenhet med dig din första dag medan resten kan du lära dig. Men du behöver:
 • Vara flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift med hänsyn till de kontaktytor du kommer att ha i rollen
 • Inneha en utbildning som civilingenjör inom matematik/statistik/finans, alternativt har fått motsvarande kunskaper anskaffad genom arbetslivserfarenhet
 • Ha grundläggande kunskaper inom SQL
 • Ha grundläggande kunskaper inom Excel
Det är ett stort plus om du:
 • Haft en verksamhetsnära roll inom IT och/eller ekonomi
 • Har erfarenhet av FMCG
Rollen som Data Scientist kräver att du har en god problemlösningsförmåga där du oavsett utmaning du ställs inför genomför dina arbetsuppgifter med god kvalité. Du är analytisk, älskar siffror och har ett systematiskt arbetssätt. Du har en god samarbetsförmåga och tar gärna hjälp, samt hjälper dina kollegor för att tillsammans få ett bra resultat.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, inledande provanställning om 6 månader
 • Lön: Fast lön
 • Placering: Torsplan, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi ser gärna att din ansökan är på engelska.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axfoods önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Nina Ha, Rekryteringskoordinator.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dagab ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik ska fungera optimalt. Som supportbolag har Dagab en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment och inköp till lagerhantering och distribution.

Läs gärna mer om Axfood på deras hemsida.