Controller till KTH

Controller till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Du kommer tillhöra controllergruppen inom GVS som idag består av nio medarbetare. Controllergruppen ansvarar för KTH:s ekonomistyrning, vilket inkluderar vissa delar av KTH:s modeller för fördelning av såväl anslag som fördelning av kostnader, bland annat genom den så kallade SUHF-modellen. I ansvaret ligger även budgetering och uppföljning av lokalrelaterade kostnader samt förvaltning av interna modeller för fördelning av lokalkostnader. Gruppen handhar ekonomisk rapportering inom KTH-övergripande områden: KTH:s KIC:ar, Strategiska forskningsområden och samarbetet med SciLifeLab. Ansvaret för GVS budget och uppföljning ligger också inom controllergruppen.

Arbetsuppgifter

I denna roll som controller kommer du ha en bred roll och initialt vara inriktad mot KTH:s lokal- och fastighetsrelaterade frågor.

Du kommer till exempel att:
 • Följa upp och granska KTH:s ekonomi
 • Arbeta med budget
 • Arbeta med prognoser och utredningar
 • Omvärldsbevakning inom ditt område
 • Delta i utredningar inom ekonomistyrning
 • På sikt kan rollen komma att utökas med andra områden
Rollen innebär nära samarbete inom controllergruppen, fastighetsavdelningen och ekonomer på KTH:s skolor.

Vi söker dig som

Krav
 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
 • Erfarenhet av liknande ansvarsområden och arbete med kvalificerade ekonomiska utredningar och analyser, gärna från medelstor till stor verksamhet
 • Erfarenhet av ekonomistyrning
 • Goda kunskaper i Excel och van att hantera, strukturera och analysera stora mängder data
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av uppföljningssystem
Som person är du nyfiken och vill arbeta i en bred roll. Du har ett analytiskt och granskande förhållningssätt samt är noggrann och strukturerad. Du har förmågan att ta egna initiativ och tar ett stort ansvar för såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens mål. Då du kommer att samarbeta med många olika funktioner inom KTH så ser vi även att du är relationsskapande, pedagogisk och anpassar din kommunikation efter olika målgrupper.Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare och inleds med en provanställning om 6 månader.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående/Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2021-0043

Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se

Publicerat: 2021-02-19

Sista ansökningsdag: 2021-03-12
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se