Controller till Internationella Engelska Skolan

Controller till Internationella Engelska Skolan

Det finns någon kraft i det här företaget och vi driver alla åt samma håll. Så beskrivs Internationella Engelska Skolan av vice CFO och hon verkar inte vara ensam om att trivas. Fler än hon har arbetat här länge och dessutom gjort karriär. Din resa börjar i en roll som ställer krav på analytisk förmåga, förståelse för redovisning och kunskaper i Excel.

Information om uppdraget

I augusti har Internationella Engelska Skolan 39 skolor i Sverige och 7 i Spanien. De är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige och de söker just nu dig som vill ta dig an en controllerfunktion. Din närmsta chef är vice CFO och du arbetar i nära samarbete med hela ekonomifunktionen. Här präglas arbetsplatsen av ett högt engagemang samt ordning och reda.

Du erbjuds
 • Den senaste tiden har Internationella Engelska Skolan växt mycket och detta har medfört goda utvecklingsmöjligheter, vilket samtliga personer på ekonomiavdelningen är bevis på. Framtidsplanerna är fortsatt tillväxt och redan i höst öppnas nya skolor, vilket kan medföra utvecklingsmöjligheter även för dig.
 • Klimatet på huvudkontoret i Täby är berikat av ett gemensamt mål, som inte undgår någon. Vart Internationella Engelska Skolan är på väg är tydligt i alla led, vilket gör det enkelt att vägleda sig i beslut och motivation. Detta bidrar också till att man känner ett gemensamt ansvar för att ha den bästa tänkbara skolan för bland annat de 27.000 elever som just nu studerar på skolorna runt om i Sverige.
 • En trevlig kultur med internationell prägel. Flera nationaliteter arbetar idag på kontoret i Täby och du har även kontakt med personalen som arbetar ute på skolorna.
Arbetsuppgifter

En stor del av din roll kommer innebära att analysera intäkter från skolpengen. Eftersom skolpeng utgör ett komplext system finns en modell för att kunna redovisa och förstå. Det är din roll att utveckla modellen samt bygga nya modeller och därefter göra analyser utifrån nuvarande och historisk data. Arbetet gör du främst i Excel, varför dina kunskaper i programmet kommer vara avgörande för hur väl du kan genomföra dessa analyser.

I rollen som controller arbetar du även med kostnadsanalyser. Du ansvarar för att hitta olika samordningsfördelar, främst när det kommer till städning och skolmat. I dina arbetsuppgifter ingår även att presentera ekonomiska analyser och slutsatser för kollegor med olika roller.

Avslutningsvis är ni en ekonomiavdelning som samarbetar tätt och bland annat när det kommer till löpande bokföring och avstämningar. Mestadels sker detta mot slutet av månaden och mot bakgrund att skolorna själva inte registrerar i ekonomisystemen.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, minst två år
 • Har 1-3 års arbetslivserfarenhet inom redovisning
 • Har avancerade kunskaper i Excel
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift, då kommunikationen kan ske på båda språken
 • Drivs av att arbeta inom skola och utbildning
Som person är du:
 • Analytiskt lagd på så sätt att du kan se samband samt komma med förslag därefter
 • Strukturerad eftersom arbetet kräver ett metodiskt tillvägagångssätt där du arbetar mot tighta dedlines vid bl.a. månads- och kvartalsrapportering. Vidare motiveras du av att arbeta mot målen samt mot att nå resultat
 • Noggrann uti fingerspetsarna då ingenting får lämnas åt slumpen och du vet att stora skillnader kan sitta i detaljerna
 • Kommunikativ och pedagogisk i din framtoning. Detta eftersom du kommer presentera analyser och slutsatser även för icke-ekonomer
 • Ansvarstagande i ditt mind-set då du ser det som en självklarhet att göra klart det du påbörjat samt hjälpa till där du ser att det behövs
Avslutningsvis tror vi att du är en person med en social ådra och positiv grundinställning. Du bjuder gärna på dig själv och uppskattar en arbetsplats med god sammanhållning.

Övrig information
 • Start: augusti
 • Omfattning: tillsvidare
 • Placering: Täby
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Internationella Engelska Skolans önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Internationella Engelska Skolan, IES är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 26 800 elever i 37 skolor. IES äger även sju tvåspråkiga privatskolor i Spanien med 4 700 elever. I Sverige bedriver IES skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Verksamheten har uppvisat en stark tillväxt i antal elever. Omsättningen har de senaste tio åren ökat med i snitt 19 procent per år. Internationella Engelska Skolan är sedan 2016 noterad på Nasdaq Stockholm.