Controller med projektkoordinerande ansvar till KTH

Controller med projektkoordinerande ansvar till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH söker nu en controller som kommer att vara finansiell projektkoordinator inom SciLifeLab för bidragsfinansierade forskningsprojekt. Forskningsprojekten är en stor satsning inom Life Science som finansieras av Wallenbergstiftelserna och sker i samarbete med flera andra svenska lärosäten. KTH har fått det ärofyllda uppdraget att vara huvudman och kommer ansvara för rapportering av projekten och söker därför dig som har flerårig erfarenhet av projektredovisning.

Du kommer tillhöra controllergruppen inom GVS som idag består av åtta medarbetare. Controllergruppen ansvarar för KTH:s ekonomistyrning, vilket inkluderar vissa delar av KTH:s modeller för fördelning av såväl anslag som fördelning av kostnader, bland annat genom den så kallade SUHF-modellen. Gruppen handhar ekonomisk rapportering inom KTH-övergripande områden: KTH:s KIC:ar, Strategiska forskningsområden, samarbetet med Region Stockholm samt SciLifeLab med mera. Ansvaret för GVS budget och uppföljning ligger också inom controllergruppen.

Arbetsuppgifter
 • Vara finansiell projektkoordinator inom SciLifeLab för flertalet bidragsfinansierade forskningsprojekt som sker i samarbete med andra svenska lärosäten
 • Vara kontaktperson gentemot övriga projektpartners som rapporterar till dig för kontroller, sammanställningar och återrapportering till finansiärer
 • Ta fram underlag för fördelning av medel och utbetalning samt budgetering
 • I mån av tid delta i annan rapportering inför årsredovisning och årsrapport samt till olika ledningsfunktioner
Arbetet sker i nära samarbete med andra lärosäten, näringslivet och med forskare, projektledare och administrativ personal inom KTH. Placering för tjänsten är på KTH:s Campus vid Valhallavägen där controllergruppen sitter men arbetet innebär även vissa möten på SciLifeLab i Solna.

Vi erbjuder
 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Vi söker dig som
 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller bedömd motsvarande kompetens
 • Flerårig erfarenhet av projektredovisning och återrapportering till finansiärer
 • Mycket goda kunskaper i Excel (Exceltest kommer att genomföras som en del av bedömningen i processen)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
 • Erfarenhet av statlig redovisning eller redovisning från universitet/högskola
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som innefattat koordinering av projekt
För att lyckas i rollen är du strukturerad och har en mycket god förmåga att koordinera flera parallella projekt. Du är noggrann och tar ett stort eget ansvar för att projekt drivs i mål och levereras med hög kvalitet inom utsatt tidplan genom att följa upp ditt eget såväl som andras arbete. Du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ och pedagogisk som person.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Anställningen gäller tillsvidare.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående/Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2020-0366

Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se

Publicerat: 2020-11-18

Sista ansökningsdag: 2020-12-08
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se