Compensation and Benefit Specialist till Academic Work

Compensation and Benefit Specialist till Academic Work

Academic Work växer och vi utökar vårt HR-team ytterligare, nu inom Compensation and Benefits med en heltidsresurs. Vi söker dig som vill ta dig an en ny roll i vår organisation där du är med och utvecklar vårt arbete med interna löner och förmåner! Har du erfarenhet av området sedan tidigare, samtidigt som du är strukturerat lagd, problemlösande och en social kollega, då är det kanske dig vi söker!

Information om uppdraget

På Academic Work strävar vi efter att vara Best Place to Work, en så attraktiv arbetsplats som möjligt för både befintliga och framtida medarbetare. Vi är övertygade om att det är medarbetarna som gör att vi har kunnat genomföra den framgångshistoria som Academic Work är och vi tror därför att vår fortsatta framgång påverkas av hur vi lyckas behålla och motivera befintliga samt nya medarbetare.

En viktig del i att vara en attraktiv arbetsplats är att skapa en belöningsstruktur som upplevs rättvis och tydlig. Arbetet som Compensation and Benefit Specialist kommer att innebära att säkerställa, men även underlätta våra chefers arbete i detta samt att se till att vi följer uppsatta löne- och belöningsstrukturer, allt i enlighet med svensk lagstiftning, men även att kontinuerligt utveckla våra befintliga processer.

Rollen har en central funktion i vårt arbete med löner och förmåner som sträcker sig över hela organisationen. Du stöttar chefer i utvärderingar/klassificeringar för nya positioner, men också i utvärderingar av befintliga strukturer. Rollen innebär som sagt många kontaktytor, tex med HR-partners, chefer på flera nivåer, process-specialister och medarbetare. Du är även kontaktperson för många av våra samarbetspartners och leverantörer, så som mot vår förmånsportal Benify. Du blir en del av vårt People and Performance team, bestående av 13 personer, och kommer vara placerad på vårt kontor i Stockholm i Norrtull.

På Academic Work uppmuntrar vi och belönar ambition, något som både kommer vara centralt i din roll som Compensation & Benefit Specialist men som vi också hoppas kommer märkas i din egen resa hos oss. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och vi lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll!

Arbetsuppgifter

Som Compensation and Benefit Specialist ansvarar du för att vi ger våra chefer det bästa stödet när det gäller löne- och förmånsfrågor. Du kommer att vara vår expertfunktion med uppdraget att säkerställa att våra erbjudanden inom området är kostnadseffektiva och konkurrenskraftiga. Du kommer till exempel att:
 • Agera supporterande gentemot organisationen i frågor som rör löner, lönemodeller samt förmåner
 • Utvärdera nuvarande lönemodeller och förmånspaket, samt se över vilka förändringar vi behöver göra i vår strävan mot att bli Best Place to Work
 • Vara ansvarig för vår lönekartläggning som vi årligen utför
 • Planera och supportera vår organisation vid den årliga lönerevisionen
 • Arbeta med att utföra jobbvärderingar vid införandet av nya roller i vår organisation
 • Vara delaktig i vårt arbete med belöningar, så som våra karriärprogram samt nomineringar för prestationer till vår årliga Awards
 • Uppdatera samt administrera dokument, mallar och rutiner gällande lön och förmåner
Vi söker dig som
 • Har universitets- eller högskoleutbildning inom personal alternativt motsvarande utbildning
 • Har minst 2 års erfarenhet av liknande arbete inom Compensation and Benefit, där du arbetat med frågor rörande kompensation, förmåner och lönemodeller, gärna även med bonus/provisions-modeller.
 • Har god kunskap om förmånspaket, pensioner och tjänsteförsäkringar
 • Är analytiskt lagd och trivs med att arbeta på ett kvalitativt sätt i en snabbrörlig organisation
 • Har mycket goda kunskaper i Excel, där du kan skapa funktioner och modeller
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska, då en stor del av arbetet kommer innebära kommunikation internt både i Sverige och vår koncern
Det är meriterande om du:

* Har arbetat med Mercer eller liknande system för förmåner och pensioner tidigare

Som person är du strukturerad och systematisk med en god förmåga att strukturera upp och planera ditt arbete. Du har en förmåga att arbeta fokuserat för att nå mål på lång sikt och gör det med ihärdighet, energi och engagemang, även om du stöter på motgångar på vägen.

Du är även problemlösande och analytiskt lagd, både när det kommer till att arbeta med analys av siffror och beräkningar samt när det handlar om att lösa problem och svara på frågor från medarbetare i vardagen. Du har ett affärsmässigt tänk och trivs med att beräkna och analysera ekonomiska konsekvenser av olika lösningar. Vidare är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och noggrann då arbetet innefattar mycket detaljer och riktlinjer som det är av största vikt att följa.

Slutligen söker vi dig som är flexibel och serviceinriktad med en hög personlig mognad som gör att du utstrålar trygghet samt har en hög professionalism och integritet.

Övrig information
 • Start: September
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Norrtull
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan Site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att då ansökan sker via annan site kommer din ansökan inte att gå att följa via mina sidor.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!