Climber växer kraftigt inom Business Intelligence!

Climber växer kraftigt inom Business Intelligence!

Mer än bara ett jobb! Drivet och viljan att utveckla både dig själv och din kompetens går som en röd tråd genom Climber. De är hungriga nog att lyssna och förstå, men erfarna nog att utmana och ifrågasätta. Hos Climber har du inte bara roligt under arbetstid, utan de ser även till att komma ut på gemensamma aktiviteter utanför kontoret. Climber är mycket stolta över sin företagskultur men strävar alltid efter att göra den ännu bättre! Har du ett starkt tekniskt intresse och vill vara med och växa tillsammans med Climber? Då ska du läsa mer om tjänsten som Business Intelligence-konsult!

Information om uppdraget

Climber är ett konsultbolag inom Business Intelligence som utvecklar beslutsstödslösningar i QlikView och Qlik Sense. Bolaget grundades 2007 och är idag Europas ledande Qlik-partner med 90 medarbetare fördelade på sju kontor runt om i Europa. Climber har kommit en bra bit på deras resa men vill växa ännu mer. Därför söker de fler ambitiösa Business Intelligence-konsulter till deras kontor i Stockholm.

En familjär kultur med fokus både på roliga aktiviteter och kompetensutveckling med allt från fredagsfrukostar, månadsmöten, utbildningsdagar till deras årliga utlandskonferens med hela bolaget. Eller varför inte FIFA-party eller stafettvasan, oftast hittar alla något som passar ens intresse hos Climber. Helt enkelt en fartfylld och flexibel arbetsplats där du enkelt kombinerar liv och arbetsliv. Kollegorna är ett aktivt gäng som trivs med varandra och har kul tillsammans. Det gäller både en grå tisdag i november, som på deras årliga kickoff i augusti. De sitter centralt i nyrenoverade lokaler på 13:e våningen vid Hötorget i centrala Stockholm.

Vår kultur går mycket ut på samarbete och att dela med sig av sin kunskap. Alla här är otroligt duktiga på det de gör, nivån är hög, men man måste också vara ödmjuk. Det är ingen idé att komma in och säga att du är superbäst, om du inte vill spela i ett lag. Lagkänsla är alltså en uppskattad egenskap hos oss. Sedan ska man tycka om BI och gilla att utvecklas. Att hela tiden vilja leverera och utmana sig inom olika branscher och tycka om att dagligen stöta på nya utmaningar. Eva Chrona, VD på Climber

Som anställd hos Climber erbjuds du
 • Stort fokus på din egna utveckling och utbildning
 • Mycket kompetenta kollegor. Climbers fokus på Qlik gör att de har en gedigen kunskap i bolaget där alla delar med sig av sin kunskap och hjälper varandra för att hitta bästa lösningar till kund för att maximera värdet
 • Ett mindre och mer snabbrörligt bolag som kan parera det som händer på BI marknaden
 • Ett bolag med hälsosam tillväxt
Arbetsuppgifter

Det är skillnad på att tro och att veta. Det kan räcka med intuition för att förändra något, men det behövs fakta för att göra rätt förändringar. I strömmen av data som genereras i och kring ett modernt företag finns svaren på hur verksamheten kan drivas på ett bättre sätt. Där finns underlag för nya tjänster, produkter och affärsmöjligheter. Climber gör den kunskapen synlig. Climber gör den tillgänglig för alla. Så att deras kunder själva kan utforska och analysera just den information de behöver, när de vill.

Som Business Intelligence konsult hos Climber hjälper du kunder att förstå hur deras verksamhet går och mår, och hur den kan bli ännu bättre. Ett BI-projekt är alltid en resa där verksamhetsförståelse, lyhördhet och ett nära samarbete med kund är lika viktiga beståndsdelar. Majoriteten av affärerna sker i Sense och du arbetar alltid i team ute hos kunderna. Du är den som tillför teknisk kompetens till gruppen, står för gränssnittet och att urskilja rätt information i kundens olika system och datakällor.

Climber är totalt 50 personer i Sverige som alla är fokuserade på BI och Qlik. Vill du utvecklas inom Qlik och Business Intelligence så är Climber ett fantastiskt bra ställe att komma till!

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom relevant område
 • Har minst 2 års erfarenhet av arbete som t.ex. Controller, Planner, Business Analyst eller liknande
 • Har ett starkt tekniskt intresse och förståelse för SQL
 • Har arbetat med avancerad Excel och förståelse för analys och budget
 • Är obehindrad i det svenska och engelska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du:
* Har arbetat med Qlik tidigare

För att passa in i denna roll behöver du vara en analytisk och kommunikativ problemlösare med höga ambitioner, som är lyhörd inför kundens förväntan men samtidigt vågar ifrågasätta och utmana för att lösningen ska bli den allra bästa. Varför är sannolikt ett ord du använder frekvent idag. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och enkel att samarbeta med. Det är också viktigt att du är adaptiv och triggas av nya förutsättningar i en värld av ständigt pågående projekt. Frihet under ansvar är både Climbers och din melodi. Om du drivs av att ständigt lära dig mer och utvecklas, både som person och i din roll, kommer du att trivas hos Climber.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: 13:e våningen i 1:a Hötorgsskrapan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Climbers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Climber här