Client Marketing Manager till Schwarzkopf Professional

Client Marketing Manager till Schwarzkopf Professional

Nu finns det möjlighet för dig som marknadsförare att axla rollen som Client Marketing Manager inom Henkel Beauty Care Professional som arbetar med varumärket Schwarzkopf Professional. Företagets fokus är frisör- och frisörsalonger men en stor del av produkterna säljs även vidare till konsument. Tjänsten passar dig som identifierar dig som en lagspelare, är generalist inom marknadsföring samt brinner för den bransch som Schwarzkopf Professional är verksam inom. Låter det som dig? Sök redan idag!

Information om uppdraget

Henkel Norden söker en driven Client Marketing Manager till Schwarzkopf Professional. Henkel erbjuder dig ett utvecklande arbete i en internationell miljö, i vilken du har möjlighet att utvecklas såväl professionellt som personligt. Nu när en av deras medarbetare går vidare i sin karriär är detta ett ypperligt tillfället för dig som är intresserad av modebranschen och det senaste trenderna att vara med från början och jobba med produktlanseringar. Från dag ett kommer du i din roll att få mycket ansvar men inom teamet arbetar ni över gränserna för att hjälpa varandra. Du kommer snabbt att märka att ingen dag är den andra lik och hur viktigt det är med ett fungerande teamwork på avdelningen.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Henkels önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Arbetsuppgifter

Henkel söker dig som vill arbeta som Client Marketing Manager för ett produktområde inom Schwarzkopf Professional. Tjänsten kan beskrivas som att du driver ett eget bolag i bolaget där du ansvarar för allt som rör varumärket (försäljning, ekonomi, promotions, trade marketing). Kunderna är frisörsalonger med vilka Henkel har ett mycket nära samarbete. Du kommer arbeta både strategiskt och operativt med ett eller flera varumärken och ingå i det svenska marknadsteamet som idag består av ytterligare två medarbetare. I rollen förväntas du ha ett nära samarbete med dina kollegor, säljavdelningen, frisörtekniker, regionskontoret i Barcelona samt huvudkontoret i Hamburg, Tyskland. I rollen kommer du att rapportera till din chef Klas som har ett långt förfluten inom bolaget och som arbetar som Business Manager Scandinavia.

Dina främsta arbetsuppgifter blir att:
 • Som medlem i marknadsteamet ta ansvar för planläggning, utförande och uppföljning av marknads- och aktivitetsplanen utifrån den internationella planen.
 • Integrera internationella strategier på den svenska marknaden.
 • Utveckla och vårda Schwarzkopf Professionals varumärken på den svenska marknaden med eget varumärkes- och segmentsansvar.
 • Arbete med aktivitets- och lanseringsplaner samt resultat- och marknadsbudget.
 • Medverka till att Schwarzkopf Professionals produkter och varumärken presenteras och positioneras på bästa sätt på den svenska marknaden.
 • Medverka till att varumärkena får publicitet i rätt marknadsföringskanaler, framförallt inom sociala medier.
 • Tillsammans med kollegorna inom marknad, försäljning och utbildning säkerställa att företaget utvecklas på ett tillfredsställande sätt.
Vi söker dig som
 • Har en universitetsutbildning inom ekonomi med inriktning mot marknadsföring eller motsvarande
 • Har minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet inom en marknadsföringsroll och ser dig som en generalist inom marknadsföring
 • Har erfarenhet av att arbeta med produkter, produktlanseringar och kampanjer, tillfördel inom FMCG
 • Utöver din erfarenhet inom marknadsföring och produktlanseringar har arbetat inom B2B med budgetansvar
 • Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska
Då du kommer arbeta mot en trendkänslig bransch förutsätter vi att du har ett intresse för skönhet, mode och design. Det innebär att du alltid håller dig uppdaterad inom ditt område genom att läsa bloggar, nyheter och annan press. Du ser inte din arbetsplats som något du går till enbart för att jobba utan en plats där du utvecklas och har roligt.
Som person är du affärsmässig, driven och prestigelös men framförallt är du som söker en teamplayer. Som person trivs du att arbeta i en miljö med högt tempo och är van vid att vara flexibel och ta egna initiativ.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Henkel tillämpar provanställning
 • Placering: Alvik
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Henkel är ett globalt företag med marknadsledande varumärken som Schwarzkopf, Barnängen, Loctite och Pattex. Henkel är verksamt inom tre affärsområden hushållsprodukter, kosmetik- och hygienprodukter samt lim, tätning och ytbehandling. Under 2016 hade Henkel-koncernen en omsättning på 18,7 miljarder euro och en vinst på 3,172 miljarder euro. Henkel Norden har ca 400 medarbetare i de fyra nordiska länderna och omsatte 208 miljoner euro under 2016. För mer information om företaget se: Henkel