Client Coordinator

Client Coordinator

Är du nyexaminerad från en utbildning inom Juridik eller Företagsekonomi och lockas av försäkringsbranschen? Ser du dig själv som en vass person och tycker det är kul med analys? Om "JA!" då kan du få extra roligt på jobbet i rollen som Client Coordinator på Aon! Rollen innebär att du kommer arbeta både med analysarbete och daglig kundkontakt. Vidare kommer du även ha många kontaktytor internt med försäkringsmäklare i kundteam. På Aon finns individuella utvecklingsplaner för varje medarbetare och det finns stora möjligheter att på sikt växa inom bolaget.

Information om uppdraget

Som Client Coordinator är du med i varje del av processen, från att assistera mäklaren med placeringen av försäkringen till att kunden kontaktar dig när de har haft en skada. Det är du som är första kontaktperson för kunderna, du är ansiktet utåt och det är dig kunden sätter sin tillit till att hjälpa dem i stressade situationer. Det roligaste med arbetet är att du lär dig så mycket om vitt skilda branscher och verksamheter.

Så här beskriver en anställd hos Aon tjänsten som Client Coordinator.

Aon har en stark tillväxt och söker ytterligare Client Coordinators till teamet i Stockholm. Rollen är varierande och du kommer att arbeta med både service och kundkontakt samt med administration och analysarbete. För dig som har siktet inställt att växa inom försäkringsmäklarbranschen och ser dig i en roll som exempelvis Försäkringsmäklare inom 2-3 år är detta den perfekta rollen!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Aon. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Vad får jag arbeta med? I rollen som Client Coordinator kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att arbeta med att utveckla och förvalta kunduppdrag. Det innebär att du kommer ha en tät kunddialog samt arbeta med administration och analysarbete. Vidare kommer du att samarbeta tätt med det interna kundteamet för att säkerställa service och kvalitet mot kunderna. Du kommer även, förutom kunddialogen, ha andra externa kontaktytor med exempelvis försäkringsbolag.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för internationell koordinering av globala försäkringsprogram vilket innebär att man har löpande kontakt med kund, Aon och försäkringsgivares globala nätverk
 • Ha ansvar för det övergripande arbetet med respektive kund för året och ansvara för att exempelvis listor är uppdaterade och att försäkringsbolag får all information vidarebefordrad till sig i rätt tid
 • Planera, koordinera och administrera vid upphandling och förnyelser av försäkringar
 • Sammanställa och analysera stora mängder data och information i Excel, exempelvis skadestatistik
 • Tillsammans med mäklarna sätta planer för att upprätta kundrelationen (serviceavtal, strategi, handlingsplaner m.m.)
 • Sammanställa offertförslag till kund, samt utvärdering av offerter.
Tjänsten passar dig som nyligen tagit examen i Juridik eller Företagsekonomi och vill påbörja din karriär inom försäkringsbranschen! Ambitionen på sikt är att du ska bli registrerad försäkringsmäklare och för varje medarbetare finns individuella utvecklingsplaner med utbildningar och andra såväl lokala som internationella aktiviteter.

Vi söker dig som
 • Innehar en akademisk examen inom juridik eller ekonomi
 • Har mycket goda kunskaper i Officepaketet; Excel, Word och Powerpoint
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, med hänsyn till de interna och externa kontaktytorna du kommer att ha i rollen
Det är stort plus om du:
 • Har relevant arbetslivserfarenhet inom service och/eller administration
 • Har kunskap inom internationella försäkringsprogram
Som person har du förmågan att själv planera och prioritera dina arbetsuppgifter och driva de framåt mot uppsatta mål och deadline. Du har en god struktur över ditt arbete för att säkerställa att ingenting faller mellan stolarna eller lämnas åt slumpen. Du har vidare förmågan att både arbeta utefter givna strukturer samt sätta upp ramar och strukturer som du och andra kan arbeta efter. Du lägger stor vikt vid kvalitet i ditt arbete. Eftersom du i rollen kommer ha många kontaktytor, både externt och internt, krävs en god social förmåga och ett intresse av att samarbeta och skapa goda relationer med kollegor och samarbetspartners. Rollen är varierande och du kommer kontinuerligt ställas inför nya situationer varför din problemlösande förmåga kommer vara till stor vikt.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse. Eftersom tjänsten är junior kommer både ansvarsområden och lönenivå återspegla detta
 • Placering: Vid Stadion, Östermalm i centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Kontaktuppgifter: Olivia Unghammar, rekryteringskonsult. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och 21 Grams önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aon är ett ledande specialistföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom tjänster inom Risk Management, Försäkring- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. I teamet med Client Coordinators arbetar 11 personer som koordinator mellan kund och försäkringsförmedlare och arbetet är mycket varierat. Arbetsplatsen är i närheten av Stadion, Östermalm i centrala Stockholm där lokalerna är ljusa och både gym och natur- och grönområden finns runt hörnet. De är 230 medarbetare i Stockholm. Huvudkontoret är placerat i London.

Aon är stolt sponsor till Manchester United sedan 2010. Aon i Sverige stöttar även Vänföreningen Portee och deras verksamhet i Sierra Leone.