Category & Price Analyst till Circle K

Category & Price Analyst till Circle K

Om du gillar att ta ansvar och analysera stora mängder data är det här en tjänst för dig. I rollen som Category & Price Analyst kommer du att arbeta nära Circle Ks lokala kategoriteam och deras globala Data & Analytics organisation med data och analys. I ditt dagliga arbete kommer du samla in och analysera data både internt och externt för att ta fram datadrivet beslutsunderlag till kategorichefer. En spännande och viktig roll i Circle Ks framtida arbete för att bli ett ännu mer datadrivet bolag.

Information om uppdraget

Circle K söker nu nya medarbetare till följd av en omorganisering med fokus på att bli ett ännu mer datadrivet bolag. Atmosfären på Circle K är verkligen familjär, här är alla kompisar med varandra och chefer jobbar nära sina team. Det råder ett öppet klimat där ingen fråga är för dum för att ställas.

Rollen innebär i huvudsak att stötta kategorichefer och marknadsorganisation med att ta fram konkurrenskraftiga sortiments- och kampanjstrategier. Detta arbete görs även mot Data & Analystics teamet. Vilket genererar stora kontaktytor för dig i denna roll. Vidare kommer du även delta i den årliga revideringen av pris, sortiment och kampanjstrategier i samband med affärsplanering.

Du blir också en del i deras globala Analytics-nätverk som hanterar frågor gällande data och analys. I detta forum får du möjligheten att lära av andra samt att själv dela dina erfarenheter med andra Business Units.

Circle K har ett långsiktigt behov och tjänsten kommer påbörjas som ett konsultuppdrag i 6 månader. Sedan om båda parter är nöjda är målet en överrekrytering.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta med kategorichefer samt Data & Analytics teamet för att ta fram konkurrenskraftiga prisstrategier och maximera användandet av data i deras prisinitiativ
 • Hjälpa kategorichefer och marknadsorganisation med att ta fram datadrivna konkurrenskraftiga sortiments- och kampanjstrategier
 • Analysera och validera leveranser från globala Data Science Team och föreslå rekommendationer avseende pris, sortiment och kampanj till kategorichefer
 • Arbeta med automatisering och förbättring av processer samt bygga in nya processer i ordinarie flöden
 • Genomföra analyser av tillgänglig data och föreslå optimeringsmöjligheter
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, finans eller matematik
 • Tidigare erfarenhet av att sammanställa och kombinera data från olika källor
 • Erfarenhet av datavisualisering och att presentera data på ett attraktivt sätt till olika målgrupper
 • Erfarenhet av dataarbete inom Retail-branschen
 • Erfarenheter inom BI och analys, Power BI, Azure eller Databricks
 • Goda kunskaper i SQL, programmering eller språk för statistiska beräkningar såsom R eller Python.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal så väl som skrift
Meriterande för denna tjänst är om du har erfarenhet av prissättning och sortimentsoptimering.

Som person fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god kommunikativ förmåga men även en mycket god samarbetsförmåga. Vi letar efter dig som gillar att analysera och arbeta i en föränderlig miljö i ett växande bolag. Vidare har du lätt för att strukturera och driva ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Stockholm, Södermalm vid Mariatorget
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work, Circle Ks önskan är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Sök gärna med en motivering för tjänsten.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är mellan 0-5 år in på din karriär. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som konsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare om det önskas eller krävs.
Mer info

Om arbetsgivaren

För Circle K är deras medarbetare den viktigaste tillgången och de har stort förtroende för alla anställda. I gengäld för stort engagemang för sitt arbete och höga ambitioner erbjuder Circle K dig frihet att göra det som du är bäst på i ditt arbete. Människor får erkännande för det arbete de utför och en viktig del i varför deras medarbetare gillar sina jobb är att de ser Circle K som en omtänksam arbetsgivare. Här vill man värna om kompetensen medarbetarna besitter, vilket har bidragit till att många har stannat länge inom organisationen. Läs gärna mer på deras hemsida.