Business controller till ett svenskt modebolag

Business controller till ett svenskt modebolag

Är du redo för en ny utmaning och vill få in en fot på ett företag med stora utvecklingsmöjligheter? Har du erfarenhet av arbete som business controller och är en driven och resultatinriktad person har du här en ingång på en fortsatt lång karriär. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en business controller till deras Management team. Som business controller kommer du att vara ansvarig för controlling funktionen för din avdelning.

Vår kund har butiker över hela världen och här kommer du till en organisation med tydliga värderingar och en föränderlig miljö. Kontoret präglas av en positiv stämning och du kommer att vara stationerad på deras kontor i Marievik.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig under 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som business controller kommer du att vara delaktig i ansvaret när det kommer till att stötta avdelningscheferna i taktiska såväl som strategiska beslut. Därmed kommer du att vara ansvarig för att säkerställa kostnadseffektiva IT lösningar.

Vidare kommer du till exempel att:
 • Leda och utveckla controlling funktionerna inom IT avdelningen
 • Analysera och förklara finansiella skillnader och dess påverkan på verksamheten
 • Utveckla avdelningen tillsammans med bland annat Management teamet
 • Vara ansvarig för kommunikationen och finansiella ärenden
 • Driva centrala controlling initiativ på en taktisk och operativ nivå tillsammans med andra business controllers
 • Vara ansvarig för kostnadsmedvetenheten och bidra till organisationens lönsamhet
Vi söker dig som

Har erfarenhet ifrån en roll med ledarskap och har därmed starka ledaregenskaper. Samt ett genuint intresse av att utveckla och säkerställa kostnadseffektiva IT lösningar och därmed kunskap inom IT.

Utöver det har du
 • Tidigare erfarenhet som business controller
 • Relevant akademisk utbildning
 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska, både i tal samt skrift då båda språken används i den dagliga kommunikationen
Som person är du strukturerad och förstår vikten av kvalitén i ditt jobb och trivs med att ta stort ansvar. Vidare har du en god kommunikationsförmåga, arbetar proaktivt och drivs av att ständigt förbättra och nå dina mål. Du är analytiskt lagd och kan se helhetsperspektivet. För att lyckas i rollen är du analytisk och problemlösande samt en team-player.

Övrig information
 • Start: Juni/Juli
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Marievik, Liljeholmen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

* Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är ett internationellt modebolag med butiker över hela världen.