Business analysts sökes till Nordea inom rapportering

Business analysts sökes till Nordea inom rapportering

Tycker du om att arbeta inom finans och hungrar efter att lära dig mer? Drömmer du om att få kvalitetssäkra och analysera stora mängder data och rapporter? Då ska du söka denna tjänst som Business Analyst på Nordea idag - start i månadsskiftet Jan/Feb!

Information om uppdraget

Academic Work söker två Business analysts till Nordeas avdelning, Group Funtions Information and Reporting (GFIR).

På Nordea blir du en del av ett team inom Regulatory Internal Reporting som består av 10 medarbetare i internationell miljö. På huvudkontoret sitter du i toppmoderna, ljusa och fräscha lokaler i centrala Stockholm, en kort promenad ifrån T-centralen.

Förutom att du i denna roll får en god insyn i bankvärlden, får du även stora kontaktytor och möjlighet till ett stort nätverk.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig över 4 månader. Det finns möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Teamets främsta uppgift är att sammanfatta den information som de övriga teamen på avdelningen delger och sen presentera detta för andra enheter i banken, exempelvis för senior management och de olika affärsområdena.

Du kommer till exempel att:
 • Kvalitetssäkra, analysera och korrigera rapporter på månadsbasis
 • Presentera resultat för andra avdelningar
 • Arbeta med löpande förbättringsarbete
Tjänsten passar sig som vill få in en fot inom banksektorn, som vill utvecklas både analytiskt och kommunikativt. Du kommer få arbeta både med helhetsbilden och detaljer, utan att tappa fokus på någon av dem.

Vi söker dig som
 • Har minst en kandidatexamen inom ekonomi med fördel inriktning mot finans
 • Har 1 - 2 års relevant erfarenhet, gärna inom bank
 • Talar och skriver obehindrat på engelska, då detta är Nordeas koncernspråk
 • Avancerad användare i Excel och Powerpoint.
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av SQL och SAS
 • Masterutbildning inom ekonomi
Som person är du prestigelös,analytisk, har lätt för att lära samt gillar att ha många bollar i luften. Du har ett starkt framåtdriv och är effektiv utan att förlora din noggrannhet. Presentationer tar du dig an med gott självförtroende, och du drivs av att göra svåra saker enkla att förstå.

Övrig information
 • Start: Månadsskifter Januari/Februari
 • Omfattning: 100%, 4 månader med chans till förlängning
 • Arbetstider: Kontorstider
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordeas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder. Dessutom den ledande leverantören av liv- och pensionsförsäkringar i Norden. Nordea är en av mycket få europeiska banker med kreditbetyget AA- och bland de tio största fullservicebankerna i Europa mätt i börsvärde.

Till sina högsta prioriteringar hör att rekrytera, utveckla och behålla motiverade medarbetare. Nordea erbjuder många karriärmöjligheter, och ser rörlighet som en central faktor när det gäller att utvecklas och göra karriär. Nordea har ledarskapsutbildningar för alla från blivande chefer till chefer på högsta nivå. De har även ett särskilt fokus på utvecklingen av nyutexaminerade akademiker.

Nordea har cirka 32 300 medarbetare
2014 välkomnade de runt 2 400 nya kollegor
Alla nyanställda deltar i ett introduktionsprogram