Business Development Consultant till Enterprise Ireland – irländska motsvarigheten till svenska...

Business Development Consultant till Enterprise Ireland – irländska motsvarigheten till svenska...

Önskar du ta ditt nästa kliv i karriären inom Business Development? Vill du arbeta med att konsultera irländska företag? Enterprise Ireland söker en Business Development Conultant till deras kontor i Stockholm. Denna tjänst erbjuder en unik möjlighet att arbeta i en kreativ roll på ett internationellt samt expanderande företag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Business Development Consultant till Enterprise Ireland irländska motsvarigheten till Svenska Exportrådet.
Enterprise Ireland är ett statligt bolag som ansvarar för utveckling och tillväxt av små och medelstora irländska företag internationellt. De söker nu en Business Development Consultant på heltid med Stockholmskontoret som sin bas. Kontoret ansvarar för och konsulterar irländska företag som är intresserade av den nordiska marknaden.

Detta är en passande tjänst för dig som vill arbeta internationellt i en dynamisk miljö. I rollen som Business Development Consultant kommer du att spela en mycket viktig roll för irländska företag som vill expandera och exportera tjänster till Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den här rollen erbjuder dig mycket stort eget ansvar samt möjligheten att påverka irländska bolags tillväxt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Enterprise Ireland. Tjänsten är ett visstidskontrakt om två år, med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som Business Development Consultant kommer du att ansvara för att identifiera nya affärsmöjligheter för irländska företag inom den skandinaviska marknaden. Tjänsten kommer ha fokus på rådgivning i relation till främst nordisk luftfart, bilindustri, jordbruk och/eller materialhanteringssektor.

Med din kompetens kommer du att agera specialist och rådgivare för de irländska företag som har som mål att etablera sig på den skandinaviska marknaden. Du kommer att arbeta med försäljningsstrategier och marknadsföra företagen till köpare, slutanvändare och partners. Denna tjänst kommer att ge dig möjligheten att utveckla ett omfattande nätverk och bygga långsiktiga affärsrelationer både med irländska samt nordiska bolag. Dessutom kommer du presentera företagsrådgivare och mentorer till utvalda företag i syfte att påskynda deras inträde på marknaden och uppnå en snabb och hållbar exporttillväxt.

Du kommer exempelvis att:
 • Bygga affärsplaner lämpade för förhållandena på den nordiska marknaden.
 • Marknadsföra den nordiska marknaden mot irländska företag.
Tjänsten erbjuder en unik möjlighet till en utmanade och kreativ roll på ett internationellt samt expanderande företag. Vidare kommer tjänsten ge dig ett värdefullt nätverk både i Sverige och internationellt.

Vi söker dig som
 • Har minst 2-3 års erfarenhet av affärsutveckling eller liknande arbetsuppgifter inom nordisk luftfart, bilindustri, jordbruk och/eller materialhanteringsektor.
 • Behärskar obehindrat det engelska och svenska språket i tal och skrift, då dessa språk används dagligen.
 • Har minst en kandidatexamen inom ekonomi, teknik- eller samhällsvetenskap.
Det är meriterande om du:
 • Har en ingenjörs- eller naturvetenskaplig bakgrund eftersom många bolag som man kommer få arbeta med kommer ligga inom detta segment.
 • Har ytterligare språkkunskaper i danska, norska eller finska.
Vi söker dig som är en erfaren nätverkare med en stark konsultativ förmåga. Du är skicklig på att identifiera viktiga drivkrafter, köpsignaler och influenser på marknaden inom stora industriella organisationer. Som person är du social, anpassningsbar och entusiastisk. Därtill bör du som söker denna tjänst vara strategisk, pragmatisk och målmedveten för att lyckas väl i rollen.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid i 2 år. Möjlighet till förlängning.
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Hovslagargatan 5, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringsadministratör Amanda Axelsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Enterprise Irelands önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Enterprise Ireland här