Business Controller till ledande el-bolaget Ellevio!

Business Controller till ledande el-bolaget Ellevio!

Vi söker nu en Business Controller till Ellevio som vill arbeta i en dynamisk och kundorienterad miljö. Det är en möjlighet att få jobba i en roll med inverkan på samhället och samtidigt utvecklas inom controlling! Vi går igenom urvalet löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Business Controller till Ellevios räkning. Ellevio är ett av Sveriges största el-bolag som äger, driver och utvecklar regionala och lokala elnät och distribuerar med över 960 000 kunder i hela Sverige. Uppdraget kommer att vara på heltid och kommer sträcka sig från maj till oktober 2019 med eventuell chans till förlängning.

Du kommer få en gedigen introduktion där du går bredvid en kollega för att introducera dig till uppdraget och organisationen samt lära dig system och rutiner. Du förväntas successivt ta över och arbeta självständigt, vilket är perfekt för dig med driv och höga ambitioner! Du kommer att ingå i ett erfaret team på åtta personer och 300 andra på kontoret med bra stämning och dynamik där din röst räknas. Ellevio sitter i fräscha lokaler på Vallhallavägen. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Du erbjuds
 • Öka dina karriärmöjligheter framåt
 • Möjlighet att utvecklas och skaffa sig erfarenhet från en större organistson
 • Möjlighet att utöka ditt nätverk
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om [vårt konsulterbjudande] (https://www2.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande)

Arbetsuppgifter

Som Business Controller kommer du att ha det övergripande ansvaret för Performance management inom funktionen Customer Relations (CR), som är den kundorienterade delen inom Ellevio. Du kommer sitta med i dess ledningsgrupp. Du behöver kunna se helhet men också arbeta med detaljer och upprätthålla befintliga rutiner och jobba aktivt med just Performance Management.

Du kommer exempelvis att:
 • Arbeta med månadsrapportering, prognoser, budgetering och delaktighet i projektarbeten
 • Planera och leda den finansiella leveransprocessen inom CR
 • Upprätthålla och förvalta befintlig struktur för Customer Relations rapportering
 • Supportera verksamheten ur ett finansiellt perspektiv
Tjänsten passar dig som har erfarenhet av liknande uppgifter och vill fortsätta utmanas inom området. Du har ett intresse för branschen och tycker det är viktigt med kundrelationer.

Vi söker dig som
 • Har minst 4 års relevant arbetslivserfarenhet från arbete i en controlling roll
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift då kommunikation sker i huvudsak på svenska
 • Har goda kunskaper i Excel och arbetar obehindrat med t.ex. Pivot tabeller
 • Har en utbildning inom ekonomi från universitet eller högskola
Som person är du resultatinriktad och motiveras av att arbeta mot uppsatta deadlines. Vidare är du flexibel och har en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som är hungrig på nya arbetsuppgifter och som är självgående i ditt arbetssätt. Du är en social person som trivs med att ha många kontaktytor och som samtidigt är inlyssnande.

Övrig information
 • Start: april/maj
 • Omfattning: Heltid, 6 månader
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ellevios önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ellevio Vi äger, driver och utvecklar regionala och lokala elnät och distribuerar el med 99,98 procents pålitlighet till nära 960 000 kunder i Sverige. Vårt elnät är totalt 7 300 mil långt vilket motsvarar nästan två varv runt jorden. Våra kunder är spridda över Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Värmland, Närke, Bohuslän, Halland och Stockholmsområdet. Den största delen av elnätet finns på landsbygden medan majoriteten av kunderna finns i Stockholm. Under 2018 distribuerade Ellevio totalt 27,3 TWh el. Vi har cirka 490 anställda och sysselsätter totalt cirka 3 000 personer.